Нешић: ДНС неће на састанке на којима се дијели народ

- ДНС са жаљењем констатује да за власт постоје грађани првог и другог реда, што потврђује чињеница да је предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић на одвојене састанке позвала представнике власти и опозиције на тему именовања новог представника ОХР - каже предсједник те странке Ненад Нешић. 

Република Српска 28.05.2021 | 19:11
Нешић: ДНС неће на састанке на којима се дијели народ

Више пута, наводи он, смо истицали да је питање Републике Српске и националних интереса изнад свих страначких интереса.

"Стављање питања националног интереса у дневну политику, одвајати странке на оне првог и другог реда, само дијели грађане и слаби национални интерес", сматра нешић и додаје да ДНС сматра да зрелом демократском друштву нису неопходне пелене ОХР.

Он позива све политичке актере на озбиљност код овог питања. 

"ДНС неће присуствовати састанцима на којима се дијели народ. Позивамо власт да сада не мисли о себи и сазове састанак свих српских странака ради постизања националног јединства које нам гарантује опстанак и јачање унутар БиХ", наводи Нешић и додаје да "ако до таквог састанка дође, ДНС ће позвати партнере из опозиције да се договоримо о заједничком наступу".

(БН)  

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Нострадамус

28.05.2021 18:28

Морам реци браво имењаце.Увијек сам писао да је ова власт подијелила нас народ и никада неби пристао да с'њима разговарамо.Ево примјер Сребренице гдје су и власт и опозиција наступали заједно да би Снсд-еов градонацелник послије избора постао десна рука Дураковица.Данас писе Слободна Босна на позив Дураковица градонацелник одмах скинуо наљепницу са улице Петар Хандке.Да посјетимо Петар Хандке је књизевних Нобеловац који је увијек подрзавао нас народ.Да је било ста насе опозиционе странке предлозе овој власти било ста добро или не они би одмах одбили.Тако је у свим опстинама гдје су градонацелници из Снсд-еа. Њима највисе смета СДС ПдП сада им и Днс не ваља јер трази некакав нормалан дијалог и да се престане са подјелама медју нас народ.Насе јединство неби требало да иде против било ког другог народа у БиХ,али јединство је ипак најпотреније насем народу.Ко то не схвата ипак мислим да они то не зеле онда народ их мора отјерати силом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

децко

28.05.2021 19:19

Србовање се увијек добро продавало!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

28.05.2021 20:41

Прави Срби се не продају него воле своје,а тудје постују.Ови Снсд-е нити воле Србе,а са другима би ратовали уз помоц а своје гузице би негдје смјестили на сигорно.

Name

Већ виђено

30.05.2021 21:43

А да ли би се по аналогији могло казати: Добар србин и будала два брата рођена..?? Изведеница од оне старе народне мудролије: Добар чо'ек и будала два брата рођена. Па се онда може надовезати: Србовање биједи радовање.