Nešić: DNS neće na sastanke na kojima se dijeli narod

- DNS sa žaljenjem konstatuje da za vlast postoje građani prvog i drugog reda, što potvrđuje činjenica da je predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović na odvojene sastanke pozvala predstavnike vlasti i opozicije na temu imenovanja novog predstavnika OHR - kaže predsjednik te stranke Nenad Nešić. 

Republika Srpska 28.05.2021 | 19:11
Nešić: DNS neće na sastanke na kojima se dijeli narod

Više puta, navodi on, smo isticali da je pitanje Republike Srpske i nacionalnih interesa iznad svih stranačkih interesa.

"Stavljanje pitanja nacionalnog interesa u dnevnu politiku, odvajati stranke na one prvog i drugog reda, samo dijeli građane i slabi nacionalni interes", smatra nešić i dodaje da DNS smatra da zrelom demokratskom društvu nisu neophodne pelene OHR.

On poziva sve političke aktere na ozbiljnost kod ovog pitanja. 

"DNS neće prisustvovati sastancima na kojima se dijeli narod. Pozivamo vlast da sada ne misli o sebi i sazove sastanak svih srpskih stranaka radi postizanja nacionalnog jedinstva koje nam garantuje opstanak i jačanje unutar BiH", navodi Nešić i dodaje da "ako do takvog sastanka dođe, DNS će pozvati partnere iz opozicije da se dogovorimo o zajedničkom nastupu".

(BN)  

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Nostradamus

28.05.2021 18:28

Moram reci bravo imenjace.Uvijek sam pisao da je ova vlast podijelila nas narod i nikada nebi pristao da s'njima razgovaramo.Evo primjer Srebrenice gdje su i vlast i opozicija nastupali zajedno da bi Snsd-eov gradonacelnik poslije izbora postao desna ruka Durakovica.Danas pise Slobodna Bosna na poziv Durakovica gradonacelnik odmah skinuo naljepnicu sa ulice Petar Handke.Da posjetimo Petar Handke je knjizevnih Nobelovac koji je uvijek podrzavao nas narod.Da je bilo sta nase opozicione stranke predloze ovoj vlasti bilo sta dobro ili ne oni bi odmah odbili.Tako je u svim opstinama gdje su gradonacelnici iz Snsd-ea. Njima najvise smeta SDS PdP sada im i Dns ne valja jer trazi nekakav normalan dijalog i da se prestane sa podjelama medju nas narod.Nase jedinstvo nebi trebalo da ide protiv bilo kog drugog naroda u BiH,ali jedinstvo je ipak najpotrenije nasem narodu.Ko to ne shvata ipak mislim da oni to ne zele onda narod ih mora otjerati silom.

ODGOVORITE
Name

decko

28.05.2021 19:19

Srbovanje se uvijek dobro prodavalo!

ODGOVORITE
Name

Nostradamus

28.05.2021 20:41

Pravi Srbi se ne prodaju nego vole svoje,a tudje postuju.Ovi Snsd-e niti vole Srbe,a sa drugima bi ratovali uz pomoc a svoje guzice bi negdje smjestili na sigorno.

Name

Već viđeno

30.05.2021 21:43

A da li bi se po analogiji moglo kazati: Dobar srbin i budala dva brata rođena..?? Izvedenica od one stare narodne mudrolije: Dobar čo'ek i budala dva brata rođena. Pa se onda može nadovezati: Srbovanje bijedi radovanje.