Радовић одговорио власти: Заборавни сте нешто?!

Ззашто су они, који су учествовали у примјени Бонских овлаштења од стране ОХР-а над функционерима СДС-а, тек сада проговорили о потреби укидања института високог представника? Управо су ти људи тада еуфорично прихватили казне и санкције које је доносио високи представник, јер су у том чину видјели прилику и простор да преузму власт и да угуше Српску демократску странку, казао је Радовић. 

Република Српска 28.05.2021 | 18:10
Радовић одговорио власти: Заборавни сте нешто?!

Позив који је дошао од предсједника Републике Српске госпође Жељке Цвијановић је још један покушај политичког подметања опозицији, то је потпуно јасно - истакао је Милан Радовић, замјеник предсједника СДС.

"Госпођо Цвијановић, да сте искрено мислили да разговарамо о наведеној теми, позив не бисте упутили дан након састанка са странкама које чине владајућу већину", нагласио је Радовић.

На то све, каже замјеник предсједника СДС, владајућа већина на челу са вашом странком је неколико пута дерогирала Народну скупштину Републике Српске зато што је предлагала и доносила закључке чија реализација није услиједила и који су напослијетку бесрамно кршени.

"Морали сте се сјетити још много важних питања и тема, о којима је разговор, такође, изостао. Не можемо да заборавимо да смо упозоравали да се госпођа Цвијановић не понаша као предсједник свих грађана, већ само као високи функционер СНСД-а. Све што је опозиција конструктивно критиковала је „дочекано на нож“ управо од предсједнице Цвијановић", појаснио је Радовић.

Он је казао да што се тиче Валентина Инцка у СДС-у сматрају да је требало да оде и раније. 

"За вријеме његовог мандата није урађено ништа што би нас усмјерило ка нормализацији односа у друштву или нас приближило Европској унији, гдје нам је мјесто одавно. Напротив, дошло је до ескалације корупције, раста сукоба интереса, изборних крађа огромних размјера и енормног задужења којег је спровела власт владајуће већине на челу са СНСД-ом" -изјавио је Радовић.

Он је рекао да је високи представник могао и морао да инсистира на томе да сви политички ауторитети ријеше ове проблеме, прије свега договором. 

"Нажалост, ушушкан у комодитет свог мандата, заборавио је да се овим појавама мора стати у крај. Наметање било ког рјешења није добро и не води нас нормализацији односа у Босни и Херцеговини. Међутим, оно што заиста чуди, јесте питање:

Ззашто су они, који су учествовали у примјени Бонских овлаштења од стране ОХР-а над функционерима СДС-а, тек сада проговорили о потреби укидања института високог представника?, казао је замјеник предсједника СДС.

Управо су ти људи, каже Радовић, тада еуфорично прихватили казне и санкције које је доносио високи представник, јер су у том чину видјели прилику и простор да преузму власт и да угуше Српску демократску странку. 

"СДС није мијењао свој став по том питању, како не тад, тако не ни данас. Неприхватљиво је преносити надлежности са Републике Српске без права поврата или прећутати Арбитражну одлуку за Брчко, како би се додворили појединим представницима међународне заједнице" - закључио је Радовић. 

Предсједник Републике данас се састала са лидерима странака владајуће коалиције. На састанку, којем је присуствовао и премијер Радован Вишковић, закључено је да је именовање Шмита за насљедника Валентина Инцка супротно процедурама из Дејтонског мировног споразума.

Цвијановићева је најавила да ће сутра на састанак позвати представнике политичких странака из опозиције, да чује и њихово мишљење о овом питању након чега ће процијенити да ли постоји потреба и да ли се може у заједничком формату странака у власти и опозиције поново разговарати о одређеним стварима почетком сљедеће седмице.

Након што су одбили позив, Цвијановићева је осула паљбу на опозицију, наводећи да је ништа не чуди од СДС-а и ПДП-а.

(БН)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Рада

28.05.2021 16:49

Хвала Богу нека иде! Он као да је био 15 година на годисњем одмору, а не на послу. За врјеме његовог одмора у Босни је букнула корупција, мито, мафија итд.. Сад се СНСД боји да це их стици санкције и сјетили се опозиције...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оде Инзко

29.05.2021 10:41

Кући пуних џепова, преко 5 милиона кеша добио само кроз плате. Посао му био шетање по БиХ на свјежем зраку, понеки састанак, ходање по славама.

Name

!

28.05.2021 16:51

О хвала Богу да неко коначно из опозиције проговори и одлучно стане на црту овој секти. Свака част!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ацо

28.05.2021 17:04

Сваке изборе их Миле позове на окупљање,они одбију и он их одере да су издајници.?Умјесто да они њему поставе услове и изударају га на његовом терену...Али упецају се сваки пут,ста да се ради?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Професионалац

28.05.2021 17:09

Срамота ме ко се зове предсједник Републике Српске !!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

28.05.2021 18:38

Управу си ако она зна таблицу мнозења дацу 100 км. Полуписмена зена која о економији незна ниста и да нас она води? Ција она оно би унука....

Name

Бл

29.05.2021 05:10

И нас је многе стамота. Срби су заборавили све своје јунаке одавно, на своју биједу и срамоту.

Name

Борис

28.05.2021 17:38

Све се враћа, све се плаћа. Пропаст дудуковаца је сјеме слободе Р.Српске

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ненад

28.05.2021 18:38

Не треба се заносити вец дуго слусам како дудуковцима је крај увијек се на овај или онај нацин извуку.Неце њима ниста овај Сцхмидт као ни Инцко јер Снсд-е је исто сто и ХДЗ.Сад це само бити Цовиц спасава Додика или Бакир и Цовиц не зеле СДС или ПдП они једино хоце дијалог са Снсд-еом и Додиком.А Сцхмидт це само као и Инцко да казе успио сам направио сам договор они се договорили и сваки договор треба прихватити.

Name

зељко бл

28.05.2021 20:15

Она зна таблуцу множења гарантујем 113% !

Name

Стоп

29.05.2021 06:46

Зна и дељење само мало слабије око 70%