Власт штити интересе Хрватске, а она јој задаје ударац!

"Одлука Хрватске да затвори пет граничних прелаза са БиХ за камионе носивости преко 7,5 тона с једне стране, по ко зна који пут, показује ароганцију те државе коју очигледно не занимају добросусједски односи, док је с друге стране то још једна кап у мору посљедица нерада и незнања актуелне власти на нивоу заједничких институција БиХ", саопштено је из ПДП-а.

Република Српска 26.05.2021 | 13:44
Власт штити интересе Хрватске, а она јој задаје ударац!

У саопштењу се клаже да смо до сада небројено пута свједочили да представници власти штите интересе Хрватске, као нпр. у случају Пељешког моста, док с друге стране „захвалнице“ стужу у виду стиже у виду затварања граница или изградње складишта нуклеарног отпада на Трговској гори које угрожава здравље и животе 250.000 људи.  

Јасно је да су међудржавни односи, посебно на балканском трусном подручју, осјетљива ствар којој треба приступати, како кажу у ПДП, са максималном пажњом, знањем и дипломатским вјештинама, али је крајње вријеме да власт на нивоу БиХ на константна понижавања, осионост и безобразлук Хрватске, размисли и о озбиљним контра-мјерама. 

"Грађани свакодневно наилазе на проблеме чије рјешавање директно зависи од рада заједничких институција, попут проблема у којем су се нашли превозници, а најодговорнији се баве свим другим, осим својим послом. Министар иностраних послова Бисера Турковић на сваки изазов одговара новим скандалом, министар спољне трговионе и економских односа новом журком, док министар промета и комуникација не дјелује као да је потпуно сигуран шта ради на том мјесту. У исто вријеме чланови Предсједништва БиХ сами или са партијским шефовима смишљају коју нову националну тему да отворе и тако покушају да прикрију катастрофалне резултате власти у овом мандату", додаје се у саопштењу ПДП.

"Давно је било вријеме да схвате да функције које обављају не представљају само привилегије, скупоцјене лимузине, добре плате, него да од њиховог дјеловања или недјеловања могу да зависе животи хиљада људи. Још један ударац од стране Хрватске овај пут захтјева врло озбиљно дјеловање, јер је у питању интерес људи које тренутно не занима ко у којем ентитету живи, него их занима да се ријеши овај озбиљан проблем", наглашавају из ове странке.

(БН)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Маринко

26.05.2021 11:56

И шта даље Додик и његови се насикирали од вашег саопштења.Нема без радикалних мјера ништа а ви само пишите нека саопштења која њих и не дотичу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Раденко

26.05.2021 12:32

Тако је.

Name

@Маринко и Раденко

26.05.2021 13:34

Док такви као вас двојица не схвате да промјене мозе донијети само народ на изборима, опозиција не мозе ниста друго да уради осим да нам прица. Не схватам како одрасла особа мозе да не зна како функционисе систем у коме зиви? Опозиција нема власт, па самим тим не мозе ниста да мијења. Гласај Маринко за опозицију, дај им власт, па онда трази да примјене мјере. Тако зивот функционисе. Не мозес да гласас за Милорада, а после да се љутис на опозицију сто лосе зивис. У ствари мозес, али си онда будала.

Name

Нострадамус

26.05.2021 18:12

Сто једном не схватите да је Хрватска уредјена дрзава и подрска некакве Републике Сумске њима не треба.Они се стиде да од ове Снсд-е багре има подрску и Хрватска неце никада подрзати Републику Српску односно Сумску док не буде уредјена као сто је Хрватска.

Name

Е

26.05.2021 21:01

Пељески мост Додик и Цовиц Битанге.

Name

Улица

26.05.2021 12:02

Улица улица

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бореновицу

26.05.2021 12:14

Непријатељ си ти. Од таласа си и ниси пријатељ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

26.05.2021 12:59

Сад су медју дрзавни односи?Па ко је био против Пељеског моста а ко за?Јадан си ти новинар кад несмијес реци истину.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сума

26.05.2021 13:35

Само се наивни цуде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xxл

26.05.2021 13:41

Само исто,против мјере,куповати домаће и годишњи у своје планине и ријеке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

26.05.2021 16:03

И забранити комшијама да се служе нашим природним ресурсима као што је у Херцеговини Бушко језеро итд.......