Vlast štiti interese Hrvatske, a ona joj zadaje udarac!

"Odluka Hrvatske da zatvori pet graničnih prelaza sa BiH za kamione nosivosti preko 7,5 tona s jedne strane, po ko zna koji put, pokazuje aroganciju te države koju očigledno ne zanimaju dobrosusjedski odnosi, dok je s druge strane to još jedna kap u moru posljedica nerada i neznanja aktuelne vlasti na nivou zajedničkih institucija BiH", saopšteno je iz PDP-a.

Republika Srpska 26.05.2021 | 13:44
Vlast štiti interese Hrvatske, a ona joj zadaje udarac!

U saopštenju se klaže da smo do sada nebrojeno puta svjedočili da predstavnici vlasti štite interese Hrvatske, kao npr. u slučaju Pelješkog mosta, dok s druge strane „zahvalnice“ stužu u vidu stiže u vidu zatvaranja granica ili izgradnje skladišta nuklearnog otpada na Trgovskoj gori koje ugrožava zdravlje i živote 250.000 ljudi.  

Jasno je da su međudržavni odnosi, posebno na balkanskom trusnom području, osjetljiva stvar kojoj treba pristupati, kako kažu u PDP, sa maksimalnom pažnjom, znanjem i diplomatskim vještinama, ali je krajnje vrijeme da vlast na nivou BiH na konstantna ponižavanja, osionost i bezobrazluk Hrvatske, razmisli i o ozbiljnim kontra-mjerama. 

"Građani svakodnevno nailaze na probleme čije rješavanje direktno zavisi od rada zajedničkih institucija, poput problema u kojem su se našli prevoznici, a najodgovorniji se bave svim drugim, osim svojim poslom. Ministar inostranih poslova Bisera Turković na svaki izazov odgovara novim skandalom, ministar spoljne trgovione i ekonomskih odnosa novom žurkom, dok ministar prometa i komunikacija ne djeluje kao da je potpuno siguran šta radi na tom mjestu. U isto vrijeme članovi Predsjedništva BiH sami ili sa partijskim šefovima smišljaju koju novu nacionalnu temu da otvore i tako pokušaju da prikriju katastrofalne rezultate vlasti u ovom mandatu", dodaje se u saopštenju PDP.

"Davno je bilo vrijeme da shvate da funkcije koje obavljaju ne predstavljaju samo privilegije, skupocjene limuzine, dobre plate, nego da od njihovog djelovanja ili nedjelovanja mogu da zavise životi hiljada ljudi. Još jedan udarac od strane Hrvatske ovaj put zahtjeva vrlo ozbiljno djelovanje, jer je u pitanju interes ljudi koje trenutno ne zanima ko u kojem entitetu živi, nego ih zanima da se riješi ovaj ozbiljan problem", naglašavaju iz ove stranke.

(BN)

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

Marinko

26.05.2021 11:56

I šta dalje Dodik i njegovi se nasikirali od vašeg saopštenja.Nema bez radikalnih mjera ništa a vi samo pišite neka saopštenja koja njih i ne dotiču

ODGOVORITE
Name

Re Radenko

26.05.2021 12:32

Tako je.

Name

@Marinko i Radenko

26.05.2021 13:34

Dok takvi kao vas dvojica ne shvate da promjene moze donijeti samo narod na izborima, opozicija ne moze nista drugo da uradi osim da nam prica. Ne shvatam kako odrasla osoba moze da ne zna kako funkcionise sistem u kome zivi? Opozicija nema vlast, pa samim tim ne moze nista da mijenja. Glasaj Marinko za opoziciju, daj im vlast, pa onda trazi da primjene mjere. Tako zivot funkcionise. Ne mozes da glasas za Milorada, a posle da se ljutis na opoziciju sto lose zivis. U stvari mozes, ali si onda budala.

Name

Nostradamus

26.05.2021 18:12

Sto jednom ne shvatite da je Hrvatska uredjena drzava i podrska nekakve Republike Sumske njima ne treba.Oni se stide da od ove Snsd-e bagre ima podrsku i Hrvatska nece nikada podrzati Republiku Srpsku odnosno Sumsku dok ne bude uredjena kao sto je Hrvatska.

Name

E

26.05.2021 21:01

Peljeski most Dodik i Covic Bitange.

Name

Ulica

26.05.2021 12:02

Ulica ulica

ODGOVORITE
Name

Borenovicu

26.05.2021 12:14

Neprijatelj si ti. Od talasa si i nisi prijatelj.

ODGOVORITE
Name

Yu

26.05.2021 12:59

Sad su medju drzavni odnosi?Pa ko je bio protiv Peljeskog mosta a ko za?Jadan si ti novinar kad nesmijes reci istinu.

ODGOVORITE
Name

Suma

26.05.2021 13:35

Samo se naivni cude.

ODGOVORITE
Name

Xxl

26.05.2021 13:41

Samo isto,protiv mjere,kupovati domaće i godišnji u svoje planine i rijeke.

ODGOVORITE
Name

Re

26.05.2021 16:03

I zabraniti komšijama da se služe našim prirodnim resursima kao što je u Hercegovini Buško jezero itd.......