МУП Србије тражи налогодавце нереда у Бетон хали

Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је данас да ће МУП учинити све да се ситуација која се прошле суботе догодила у Бетон хали у Београду не понови и додао да то министарство неће одустати од тога да се пронађу налогодавци.

Србија 25.05.2021 | 21:20
МУП Србије тражи налогодавце нереда у Бетон хали

Извршиоце већ имамо, њима се суди, МУП неће одустати од тога да се пронађу они који стоје иза њих и да видимо шта су хтјели да постигну – рекао је Вулин у Скупштини Србије поводом туче код Бетон хале.

Он је истакао да је у суботу та група хулигана обрукала и Црвену звезду и Београд, наводећи да то није смјело да се догоди.

– Тукли су дјевојке, разбијали излоге, локале, палили бакље, иживљавали се на мирним људима који су искористили прилику да изађу и друже се. Није тачно да су у питању сукоби навијача, да је неко неког испровоцирао. То су били хулигани који су дошли да се иживљавају, да наметну своју власт – рекао је Вулин.

Сматра да Скупштина треба да размишља о оштријој казненој политици према таквим прекршиоцима.

Вулин се осврнуо на борбу против криминала коју води МУП, али и БИА наводећи огроман лични допринос Бате Гашића.

– Води је и Тужилаштво за организовани криминал, уз личну храброст тужиоца за организовани криминал, води га и јавно тужилаштво које води Загорка Доловац, читаво наше друштво, а на првом мјесту председник Александар Вучић – рекао је Вулин.

Каже да је борба против организованог криминала толико успјешна зато што се први пут читава држава понаша као један апарат са једним циљем да у Србији организовани криминал буде сведен на најмању могућу мјеру.

За групу Беливук-Миљковић Вулин је рекао да је то збир људи о којима ће се једног дана писати књиге, како је могуће да неко буде тако монструозан и да има у себи толико зла.

Наводећи да је тужилац задовољан квалитетом и количином доказа, Вулин је рекао да ће сви када почне суђење и када све буде могло да се покаже јавности бити згађени начином на који су вршени злочини.

– Не смије се више дозволити да се формира група такве величине снаге, бројности, суровости и тако дугог животног вијека – поручио је Вулин.

(Тањуг)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Игор

25.05.2021 22:09

Браво теткин само како те је Мира Марковиц науцила . Хехе

ОДГОВОРИТЕ