MUP Srbije traži nalogodavce nereda u Beton hali

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da će MUP učiniti sve da se situacija koja se prošle subote dogodila u Beton hali u Beogradu ne ponovi i dodao da to ministarstvo neće odustati od toga da se pronađu nalogodavci.

Srbija 25.05.2021 | 21:20
MUP Srbije traži nalogodavce nereda u Beton hali

Izvršioce već imamo, njima se sudi, MUP neće odustati od toga da se pronađu oni koji stoje iza njih i da vidimo šta su htjeli da postignu – rekao je Vulin u Skupštini Srbije povodom tuče kod Beton hale.

On je istakao da je u subotu ta grupa huligana obrukala i Crvenu zvezdu i Beograd, navodeći da to nije smjelo da se dogodi.

– Tukli su djevojke, razbijali izloge, lokale, palili baklje, iživljavali se na mirnim ljudima koji su iskoristili priliku da izađu i druže se. Nije tačno da su u pitanju sukobi navijača, da je neko nekog isprovocirao. To su bili huligani koji su došli da se iživljavaju, da nametnu svoju vlast – rekao je Vulin.

Smatra da Skupština treba da razmišlja o oštrijoj kaznenoj politici prema takvim prekršiocima.

Vulin se osvrnuo na borbu protiv kriminala koju vodi MUP, ali i BIA navodeći ogroman lični doprinos Bate Gašića.

– Vodi je i Tužilaštvo za organizovani kriminal, uz ličnu hrabrost tužioca za organizovani kriminal, vodi ga i javno tužilaštvo koje vodi Zagorka Dolovac, čitavo naše društvo, a na prvom mjestu predsednik Aleksandar Vučić – rekao je Vulin.

Kaže da je borba protiv organizovanog kriminala toliko uspješna zato što se prvi put čitava država ponaša kao jedan aparat sa jednim ciljem da u Srbiji organizovani kriminal bude sveden na najmanju moguću mjeru.

Za grupu Belivuk-Miljković Vulin je rekao da je to zbir ljudi o kojima će se jednog dana pisati knjige, kako je moguće da neko bude tako monstruozan i da ima u sebi toliko zla.

Navodeći da je tužilac zadovoljan kvalitetom i količinom dokaza, Vulin je rekao da će svi kada počne suđenje i kada sve bude moglo da se pokaže javnosti biti zgađeni načinom na koji su vršeni zločini.

– Ne smije se više dozvoliti da se formira grupa takve veličine snage, brojnosti, surovosti i tako dugog životnog vijeka – poručio je Vulin.

(Tanjug)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Igor

25.05.2021 22:09

Bravo tetkin samo kako te je Mira Markovic naucila . Hehe

ODGOVORITE