Никола Јокић у најужем кругу за најбољег играча

- Српски центар Никола Јокић у конкуренцији са Џоелом Ембидом и Стефом Каријем у финалу је борбе за МВП награду, највеће признање играчу у елитном кошаркашком такмичењу, саопштила је НБА лига.

Кошарка 21.05.2021 | 08:56
Никола Јокић у најужем кругу за најбољег играча

Гласања ће бити окончана и престижне награде биће додијељене током плеј-офа наајјаче кошаркашке лиге на свијету.

Прије почетка меча Вашингтона и Индијане у борби за пласман у плеј-оф, саопштено је да су у најужи избор ушли Јокић /Денвер/, Ембид /Филаделфија/ и Кари /Голден Стејт/, док је из финала изостао Расел Вестбрук.

Уколико буду изабрани Јокић или Ембид, биће то први центар са МВП звањем још од Шакила О'Нила из 2000. године, а Карију би то била трећа оваква награда у каријери, чиме би постао тек девети играч у историји НБА лиге са минимум три овакве награде.

Јокић је у просјеку током сезоне постизао 26,4 поена, имао је 10,8 скокова и 8,3 асистенције, уз проценат шута из игре од 56,6 одсто, 38,8 одсто за три поена и 86,8 процената са линије слободних бацања.

Добио је гласове 90 од укупно 101 америчког новинара у великој анкети.

Камерунски кошаркаш Џоел Ембид у најбољој сезони у каријери има просјек од 28,5 поена по утакмици, 10,6 скокова, 2,8 асистенција и 1,4 блокаде по мечу.

Стеф Кари је са просјеком од 32 поена по мечу најстарији најефикаснији играч лиге од Мајкла Џордана.

У најужи избор за најбољег дефанзивног играча године ушли су Бен Симонс /Филаделфија/, освајач из 2017. године Дрејмонд Грин /Голден Стејт/, као и двоструки освајач Руди Гобер /Јута/.

Међу кандидатима за "рукија године" нашли су се Ламело Бол /Шарлот/, Ентони Едвардс /Минесота/ и Тајрис Халибартон /Сакраменто/, док се двојац Јуте Џордан Кларксон и Џо Инглс уз Дерика Роуза надају награди "шестог играча" сезоне.

За признање играча који је највише напредовао ове године бориће се Џулијус Рендл /Њујорк Никс/, Џерами Грант /Детроит/ и Мајкл Портер Џуниор /Денвер/.

У избору за најбољег тренера сезоне нашли су се Том Тибодо /Њујорк Никс/, Монти Вилијамс /Финикс/ и Квин Синдер /Јута/.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар