Nikola Jokić u najužem krugu za najboljeg igrača

- Srpski centar Nikola Jokić u konkurenciji sa Džoelom Embidom i Stefom Кarijem u finalu je borbe za MVP nagradu, najveće priznanje igraču u elitnom košarkaškom takmičenju, saopštila je NBA liga.

Košarka 21.05.2021 | 08:56
Nikola Jokić u najužem krugu za najboljeg igrača

Glasanja će biti okončana i prestižne nagrade biće dodijeljene tokom plej-ofa naajjače košarkaške lige na svijetu.

Prije početka meča Vašingtona i Indijane u borbi za plasman u plej-of, saopšteno je da su u najuži izbor ušli Jokić /Denver/, Embid /Filadelfija/ i Кari /Golden Stejt/, dok je iz finala izostao Rasel Vestbruk.

Ukoliko budu izabrani Jokić ili Embid, biće to prvi centar sa MVP zvanjem još od Šakila O'Nila iz 2000. godine, a Кariju bi to bila treća ovakva nagrada u karijeri, čime bi postao tek deveti igrač u istoriji NBA lige sa minimum tri ovakve nagrade.

Jokić je u prosjeku tokom sezone postizao 26,4 poena, imao je 10,8 skokova i 8,3 asistencije, uz procenat šuta iz igre od 56,6 odsto, 38,8 odsto za tri poena i 86,8 procenata sa linije slobodnih bacanja.

Dobio je glasove 90 od ukupno 101 američkog novinara u velikoj anketi.

Кamerunski košarkaš Džoel Embid u najboljoj sezoni u karijeri ima prosjek od 28,5 poena po utakmici, 10,6 skokova, 2,8 asistencija i 1,4 blokade po meču.

Stef Кari je sa prosjekom od 32 poena po meču najstariji najefikasniji igrač lige od Majkla Džordana.

U najuži izbor za najboljeg defanzivnog igrača godine ušli su Ben Simons /Filadelfija/, osvajač iz 2017. godine Drejmond Grin /Golden Stejt/, kao i dvostruki osvajač Rudi Gober /Juta/.

Među kandidatima za "rukija godine" našli su se Lamelo Bol /Šarlot/, Entoni Edvards /Minesota/ i Tajris Halibarton /Sakramento/, dok se dvojac Jute Džordan Кlarkson i Džo Ingls uz Derika Rouza nadaju nagradi "šestog igrača" sezone.

Za priznanje igrača koji je najviše napredovao ove godine boriće se Džulijus Rendl /Njujork Niks/, Džerami Grant /Detroit/ i Majkl Porter Džunior /Denver/.

U izboru za najboljeg trenera sezone našli su se Tom Tibodo /Njujork Niks/, Monti Vilijams /Finiks/ i Кvin Sinder /Juta/.

(Srna)

Komentari / 0

Ostavite komentar