Заједнички циљеви за развој регије Приједор

У градској управи града Приједора данас је одржан заједнички састанак свих пет начелника општина приједорске регије, а заједнички циљ је јачање међусобне сарадње између града и општина у окружењу како би приједорска регија постала водећа регија у Републици Српској. 

Република Српска 14.05.2021 | 17:04
Заједнички циљеви за развој регије Приједор

Сарадња града Приједора са општинама у регији до сада је била на завидном нивоу и сви пројекти који ће се реализовати у наредном периоду утицаће на даљу стабилизацију општина у окружењу, поручено је са састанка представника градске управе Приједора са начелницима пет општина . Жеља свих окупљених је да приједорска регија постане водећа регија у Републици Српској.

„Договарали смо сарадњу локалних предузећа које Приједор има у свом власништву и сву сарадњу која је неопходна да сву добробит осјете наши градови и општине“, рекао је Далибор Павловић, градоначелник Приједора. 

Близина граница Европске уније је предност за развијање привреде како Приједора тако и других локалних заједница  и приједорска регија има капацитете и потенцијале, сматра Павловић. Оно што је неопходно за сваку општину јесте поправак друштвене слике кроз изградњу инфраструктуре како би се грађанима омогућили бољи услови за рад и опстанак, сматарају то начелници општина у окружењу.

„Сматрамо да приједорска регија у оквиру Републике Српске има велики значај и некако заостајемо у посљедњих неколико година у општем развоју и потребно је да са заједничким ставовима идемо ка томе да се ствари побољшају на подручју ове регије“, рекао је Мирослав Дрљача, начелник општине Нови Град

Младен Кљајић, начелник општине Крупа на Уни, каже да та општина очекује помоћ и од Владе РС и Србије у наредном периоду. 

Никола Јањетовић, начелник општине Костајница, је истакао да су општини Костајница помогли многи. 

"По оној нашој народној –прво у комшију па онда у Сунце, тако је било што се тиче земљотреса и нећу издвајати регију као регију али је то чињеница“, рекао је Јањетовић. 

Поред општине Крупа на Уни која је најмања општина у приједорској регији, Оштра Лука која је недавно изашла из  дужничког ропства, највише се ослања на град Приједор по питању помоћи јавних предузећа .

„Општина Оштра Лука се највише ослања на јавна предузећа , а прије свега на општу болницу у Приједору која је и регионална болница свих нас. Сви већи проблеми који се дешавају упућују се на болницу Приједор, ту је и Центар за социјаклни рад као и друга јавна предузећа", рекао је Душко Дошеновић, замјеник начелника општине Оштре Луке. 

На састанку у градској управи који је одржан у поводу Дана града 16. маја били су присутни начелници општина Костајница, Козарска Дубица, Нови Град, Оштра Лука и Крупа на Уни. 

(БН) 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Узур

14.05.2021 18:39

Прво исусит рибњак зарад којег су сва села у магли до поднева у целој котлини сто се одразава на агро принос и квалитет магленог зивота

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дилема је

15.05.2021 06:29

Вјеровати или се смијати..!!??

ОДГОВОРИТЕ