Zajednički ciljevi za razvoj regije Prijedor

U gradskoj upravi grada Prijedora danas je održan zajednički sastanak svih pet načelnika opština prijedorske regije, a zajednički cilj je jačanje međusobne saradnje između grada i opština u okruženju kako bi prijedorska regija postala vodeća regija u Republici Srpskoj. 

Republika Srpska 14.05.2021 | 17:04
Zajednički ciljevi za razvoj regije Prijedor

Saradnja grada Prijedora sa opštinama u regiji do sada je bila na zavidnom nivou i svi projekti koji će se realizovati u narednom periodu uticaće na dalju stabilizaciju opština u okruženju, poručeno je sa sastanka predstavnika gradske uprave Prijedora sa načelnicima pet opština . Želja svih okupljenih je da prijedorska regija postane vodeća regija u Republici Srpskoj.

„Dogovarali smo saradnju lokalnih preduzeća koje Prijedor ima u svom vlasništvu i svu saradnju koja je neophodna da svu dobrobit osjete naši gradovi i opštine“, rekao je Dalibor Pavlović, gradonačelnik Prijedora. 

Blizina granica Evropske unije je prednost za razvijanje privrede kako Prijedora tako i drugih lokalnih zajednica  i prijedorska regija ima kapacitete i potencijale, smatra Pavlović. Ono što je neophodno za svaku opštinu jeste popravak društvene slike kroz izgradnju infrastrukture kako bi se građanima omogućili bolji uslovi za rad i opstanak, smataraju to načelnici opština u okruženju.

„Smatramo da prijedorska regija u okviru Republike Srpske ima veliki značaj i nekako zaostajemo u posljednjih nekoliko godina u opštem razvoju i potrebno je da sa zajedničkim stavovima idemo ka tome da se stvari poboljšaju na području ove regije“, rekao je Miroslav Drljača, načelnik opštine Novi Grad

Mladen Kljajić, načelnik opštine Krupa na Uni, kaže da ta opština očekuje pomoć i od Vlade RS i Srbije u narednom periodu. 

Nikola Janjetović, načelnik opštine Kostajnica, je istakao da su opštini Kostajnica pomogli mnogi. 

"Po onoj našoj narodnoj –prvo u komšiju pa onda u Sunce, tako je bilo što se tiče zemljotresa i neću izdvajati regiju kao regiju ali je to činjenica“, rekao je Janjetović. 

Pored opštine Krupa na Uni koja je najmanja opština u prijedorskoj regiji, Oštra Luka koja je nedavno izašla iz  dužničkog ropstva, najviše se oslanja na grad Prijedor po pitanju pomoći javnih preduzeća .

„Opština Oštra Luka se najviše oslanja na javna preduzeća , a prije svega na opštu bolnicu u Prijedoru koja je i regionalna bolnica svih nas. Svi veći problemi koji se dešavaju upućuju se na bolnicu Prijedor, tu je i Centar za socijaklni rad kao i druga javna preduzeća", rekao je Duško Došenović, zamjenik načelnika opštine Oštre Luke. 

Na sastanku u gradskoj upravi koji je održan u povodu Dana grada 16. maja bili su prisutni načelnici opština Kostajnica, Kozarska Dubica, Novi Grad, Oštra Luka i Krupa na Uni. 

(BN) 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Uzur

14.05.2021 18:39

Prvo isusit ribnjak zarad kojeg su sva sela u magli do podneva u celoj kotlini sto se odrazava na agro prinos i kvalitet maglenog zivota

ODGOVORITE
Name

Dilema je

15.05.2021 06:29

Vjerovati ili se smijati..!!??

ODGOVORITE