Градишка постаје нови магнет за купохоличаре из БиХ и региона

 Царински терминал Градишка, који је своје рампе подигао крајем јануара прошле године, тренутно је један од највећих и најопремљенијих царинских терминала у БиХ који осигурава услове за нормално и несметано царињење роба, као и бржи и једноставнији прелазак граничног прелаза.

Република Српска 14.05.2021 | 14:32
Градишка постаје нови магнет за купохоличаре из БиХ и региона

"Овај царински терминал је урађен по свим стандардима те апсолутно не заостаје за осталим сличним граничним прелазима и царинским терминалима у земљама чланицама Европске уније. Овим су остварени пуно бољи услови за рад Царинске службе, Граничне полиције и свих инспекција које су дио те царинске испоставе", истакао је Ратко Ковачевић, начелник Одјељења за комуникације и међународну сарадњу Управе за индиректно опорезивање БиХ.

Како наглашава, потпуна функција новог граничног прелаза у Градишци биће могућа тек након изградње новог моста на ријеци Сави.

"Камиони и даље иду на стари гранични прелаз, али оног тренутка када се заврши мост и отвори нови гранични прелаз, све ће радити у пуном капацитету", рекао је Ковачевић.

Поред царинског терминала који има изузетно велики значај како за Градишку, тако и за цијелу БиХ, сусједне општине и градови очекују добробит и од новог моста, заједно с веома пропусним граничним прелазом.

Сви су сагласни да ће нови мост који ће спојити ауто-пут Добој - Бањалука - Градишка с ауто-путем Загреб - Липовац, односно двије државе, значити много за мјештане ширег подручја у Хрватској и Босни и Херцеговини.

Тиме ће и живот комплетне популације ове регије у Хрватској, а наравно и у БиХ, добити на квалитету, отвориће се нова радна мјеста и шансе за мали бизнис, а некретнине ће значајно добити на цијени. Поред новог царинског терминала и граничног прелаза на овој локацији, прилика за нова радна мјеста, али и лакша, бржа и боља куповина огледа се и у најсавременијем "Центрум ретаил парку", који ускоро отвара своја врата.

"Ово је једини ретаил парк на овом подручју, а својом близином интересантан је не само за купце који живе у БиХ, већ и оне у Хрватској и Србији. Садржајем који нуди, добром позицијом, као и приступачношћу своје локације са свих путних праваца који пролазе кроз Градишку, овај ретаил парк у кратком року постаће не само мјесто добре куповине, прилика за нова радна мјеста, већ и одредиште врхунске забаве за цијелу породицу", истакао је Бранко Видаковић, комерцијални директор компаније "Центрум Траде".

Купцима изван БиХ ово отвара додатне погодности у смислу поврата пореза, што још више снижава већ ионако приступачну куповину. У овим капиталним пројектима се види нови импулс за Градишку, те би и околна подручја могла да добију велики замах у смјеру развоја.

(Независне)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Драган

14.05.2021 12:58

Дзаба нови терминал када господа цариници неце да раде свој посао за који су добро плацени,наравно брзо се раде папири кад се да 10 еура.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

14.05.2021 15:18

О па добри су . Кад сам ја радио 50 марона је било минимум да се даје .

Name

Као и већина институција БиХ

14.05.2021 15:47

Царина(УИО) је једна од најкорумпиранијих институција у најкорумпиранијој европској држави.

Name

БатО

14.05.2021 14:12

Ако мене питате боље Градишци да буде магнет за купохоличаре него за алкохоличаре

ОДГОВОРИТЕ
Name

НР

14.05.2021 14:48

На народ има велика примања и пара пуно, али немају гдје куповати. Нека трговина, не требају нам фабрике и фарме.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МЕНАГЕР

14.05.2021 15:26

Не знам како це порасти цијене некретнина када сада постоје на стотине куциста која се продају а власници истих отисли у иностранство и многи јос планирају исто Они прицају оно сто се у оваквим слуцајевима десава у нормалним дрзавама али не и код нас Сви трговацки центри су празни (и у БЛ а камо ли у неким мањим опстинама) и стварно не разумијем како они уопсте послују ако послују легално

ОДГОВОРИТЕ