Одбијен приговор да Караџић служи казну у Британији

Механизам у Хагу одбио је приговор одбране бившег предсједника Републике Српске Радована Караџића на одлуку да буде упућен у Велику Британију на издржавање казне доживотног затвора, објавио је на свом Тwиттер налогу Караџићев адвокат Питер Робинсон.

Република Српска 14.05.2021 | 12:52
Одбијен приговор да Караџић служи казну у Британији

"Приговор Радована Караџића на одлуку да казну служи у Великој Британији одбио је предсједник судског Механизма Кармел Ађијус", навео је Робинсон.

Он је оцијенио да је том одлуком Хашки суд Караџића осудио на "самицу до краја његовог живота или на смрт у рукама муслиманских екстремиста у британским затворима".

Суд у Хагу није објавио одлуку предсједника Ађијуса, преноси Тањуг.

Да ће Караџић казну служити у Великој Британији раније је објавио шеф британске дипломатије Доминик Раб.

На ту одлуку, адвокат Робинсон уложио је приговор у којем је, како су пренијели медији, Хашки суд упозорио да ће Караџић у британском затвору "бити у опасности од муслиманских екстремиста".

Робинсон је подсјетио да су тројица муслиманских екстремиста 2010. године у британском затвору Вејкфилд ножевима изболи генерала Војске РС Радислава Крстића.

Караџић (75) је 2016. године првостепено осуђен на 40 година затвора, а након жалбеног поступка суд у Хагу му је 2019. године изрекао казну доживотног затвора.

Први предсједник Републике Српске ухапшен је у Србији и предат Трибуналу у Хагу 2008. године. Након изрицања пресуде био је у притворској јединици у Хагу.

(Срна)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Борац 92-95

14.05.2021 12:52

Након 100 дана на првој линији негдје средином 1995 године кренем за Србију да видим породицу и дођем на Рачу кад не може даље. Питам зашто, кажу тако Рашо наредио. Зар и након 100 дана проведених не могу 5 дана видјети дјецу. Кажу не можеш . Вратим се....и ето сад ово читам и свакојаке мисли ми долазе у главу, али нећу вам рећи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Борац

14.05.2021 18:15

Ја сам младји брат погинулог борца ВРС. Схватио сам ста се хтјели реци, и слазем се са вама. Као дјецак зелио сам да могу бити као мој старији брат, а данас са ове временске дистанце, срецан сам сто сам био премлад да идем у рат. Брат је отисао и никада се није вратио. И ја цитам и свакојаке мисли ми долазе у главу...

Name

Боки

14.05.2021 13:05

Џелати, хоће да мрцваре човјека до краја живота. Британија је освједочени непријатељ срба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милица

14.05.2021 16:48

Ако је тако мораш мало поткијепити неком чињеницом.То је само твоја оцјена.