Вучић поручио да је Србија против промјене граница

Србија подржава искључиво принцип непромјенљивости граница у складу с одлуком Уједињених нација и све друго разумијемо као наметање нечије воље, поручио је данас предсједник Србије Александар Вучић.

Србија 14.05.2021 | 12:27
Вучић поручио да је Србија против промјене граница

Вучић је то рекао поводом новинарског питање предсједнику Словеније Боруту Пахору да прецизира шта је мислио када је јуче у Приштини рекао да се залаже на непромјенљивост граница на западном Балкану.

Ријеч је, рекао је Вучић, о најтежем питању посебно за оне државе које су признале косовску незавиност, и додао да је о томе отворено разговарао с Пахором.

– Нећу ништа да сакријем од оног што сам рекао. Ми имамо другачији поглед у односу на косовску независност. Када чујем да нема промјене граница како каже Пахор без сукоба, сагласан сам, и то треба да буде јасно онима који су производили сукобе и хтјели да мијењају границе Србије – поручио је Вучић.

Србија, истакао је, инсистира да се поштују границе земаља утврђене одлуком Уједињених нација и да је став Србије да се границе не мијењају и да је то случај био одувијек и сада.

– Ако је и сада тако онда то Србија подржава – истакао је он и додао да га међутим плаши да је на дјелу нешто друго што има везе са “бруталним лицемјерјем западних сила које немају принципе или имају принципе по потреби”.

Подсјетивши и на бомбардовање Србије, Вучић је упитао међународну заједницу када се сјетила да не мијења границе овим просторима, 2021.

Србија искључиво подржава принцип непромјенљивости граница у складу с одлукама Уједињених нација и све друго разумијемо као наметање нечије воље, јасан је предсједник Вучић.

– Или нам кажите ви Срби сте поражени, ми хоћемо да вас газимо, што није ни поштено ни фер, али нам не говорите о принципима и моралу, јер ту нема ни принципа ни морала – навео је Вучић и додао да је то његов одговор свима.

Поручио је и да ће се Србија држати стварних принципа, а да је међународна зајеница одвојила само Косово од Србије.

– Само нам реците: ви сте мали згажени, ти си Вучићу арогантно ђубре…, само немојте да нам причате о принципима – навео је предсједник Србије и поновио да се границе могу мијењати само у складу саодлуком УН и да је то, како је рекао, све што Србија признаје.

– Ми ћемо се трудити да се понашамо одговорно и да разумијемо да је то став великих, да је Србија згажена, држаћемо се правних принципа чуваћемо мир и стабилност и трудићемо се да будемо максимално одговорни – закључио је Вучић.

(Тањуг)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Милутин

14.05.2021 10:40

А јел то важи само за Србију или за све земље еx Југе ? Дајте да се једном јавно каже . Вучић једно прича, Додик сасвим супротно а сваки дан заједно.Нико није искрен све су то шарене лаже.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кад доноси

14.05.2021 11:39

Вакцине онда их он доноси, умјесто да казе Србија даје, кад је ријец о овоме онда Србија неце, или српски народ није за то. Све сама манипулација и медија и народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Комуналац

14.05.2021 11:55

Наш Милокрад другу причу прича, како то?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Галеб

15.05.2021 04:12

Вуце оканисе Ронхила и криминалаца Хапси их и врати сто су оплацкали од народа преко Дрине И донели у Србију криминалци су то И нема сњима руковања ко се са дјавлом рукује без саке остане и руке

ОДГОВОРИТЕ