Vučić poručio da je Srbija protiv promjene granica

Srbija podržava isključivo princip nepromjenljivosti granica u skladu s odlukom Ujedinjenih nacija i sve drugo razumijemo kao nametanje nečije volje, poručio je danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Srbija 14.05.2021 | 12:27
Vučić poručio da je Srbija protiv promjene granica

Vučić je to rekao povodom novinarskog pitanje predsjedniku Slovenije Borutu Pahoru da precizira šta je mislio kada je juče u Prištini rekao da se zalaže na nepromjenljivost granica na zapadnom Balkanu.

Riječ je, rekao je Vučić, o najtežem pitanju posebno za one države koje su priznale kosovsku nezavinost, i dodao da je o tome otvoreno razgovarao s Pahorom.

– Neću ništa da sakrijem od onog što sam rekao. Mi imamo drugačiji pogled u odnosu na kosovsku nezavisnost. Kada čujem da nema promjene granica kako kaže Pahor bez sukoba, saglasan sam, i to treba da bude jasno onima koji su proizvodili sukobe i htjeli da mijenjaju granice Srbije – poručio je Vučić.

Srbija, istakao je, insistira da se poštuju granice zemalja utvrđene odlukom Ujedinjenih nacija i da je stav Srbije da se granice ne mijenjaju i da je to slučaj bio oduvijek i sada.

– Ako je i sada tako onda to Srbija podržava – istakao je on i dodao da ga međutim plaši da je na djelu nešto drugo što ima veze sa “brutalnim licemjerjem zapadnih sila koje nemaju principe ili imaju principe po potrebi”.

Podsjetivši i na bombardovanje Srbije, Vučić je upitao međunarodnu zajednicu kada se sjetila da ne mijenja granice ovim prostorima, 2021.

Srbija isključivo podržava princip nepromjenljivosti granica u skladu s odlukama Ujedinjenih nacija i sve drugo razumijemo kao nametanje nečije volje, jasan je predsjednik Vučić.

– Ili nam kažite vi Srbi ste poraženi, mi hoćemo da vas gazimo, što nije ni pošteno ni fer, ali nam ne govorite o principima i moralu, jer tu nema ni principa ni morala – naveo je Vučić i dodao da je to njegov odgovor svima.

Poručio je i da će se Srbija držati stvarnih principa, a da je međunarodna zajenica odvojila samo Kosovo od Srbije.

– Samo nam recite: vi ste mali zgaženi, ti si Vučiću arogantno đubre…, samo nemojte da nam pričate o principima – naveo je predsjednik Srbije i ponovio da se granice mogu mijenjati samo u skladu saodlukom UN i da je to, kako je rekao, sve što Srbija priznaje.

– Mi ćemo se truditi da se ponašamo odgovorno i da razumijemo da je to stav velikih, da je Srbija zgažena, držaćemo se pravnih principa čuvaćemo mir i stabilnost i trudićemo se da budemo maksimalno odgovorni – zaključio je Vučić.

(Tanjug)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Milutin

14.05.2021 10:40

A jel to važi samo za Srbiju ili za sve zemlje ex Juge ? Dajte da se jednom javno kaže . Vučić jedno priča, Dodik sasvim suprotno a svaki dan zajedno.Niko nije iskren sve su to šarene laže.

ODGOVORITE
Name

Kad donosi

14.05.2021 11:39

Vakcine onda ih on donosi, umjesto da kaze Srbija daje, kad je rijec o ovome onda Srbija nece, ili srpski narod nije za to. Sve sama manipulacija i medija i naroda.

ODGOVORITE
Name

Komunalac

14.05.2021 11:55

Naš Milokrad drugu priču priča, kako to?

ODGOVORITE
Name

Galeb

15.05.2021 04:12

Vuce okanise Ronhila i kriminalaca Hapsi ih i vrati sto su oplackali od naroda preko Drine I doneli u Srbiju kriminalci su to I nema snjima rukovanja ko se sa djavlom rukuje bez sake ostane i ruke

ODGOVORITE