Сирене за узбуну у Тел Авиву, експлозије у Гази (ВИДЕО)

Од раног јутра сирене за узбуну поново се чују у Тел Авиву. Затворен аеродром "Бен Гурион". У Гази срушена стамбена зграда, а друга тешко оштећена. У Лоду проглашено ванредно стање. Од почетка најновије ескалације сукоба убијена су 53 Палестинца, међу којима 14 малолетника, као и шесторо Израелаца.

Свијет 12.05.2021 | 18:48
Сирене за узбуну у Тел Авиву, експлозије у Гази (ВИДЕО)

Израелска војска је саопштила да је у противтенковском ракетном нападу у близини Појаса Газе, убијен један израелски војник, што је прва смртни случај у израелским војним снагама током тродневне борбе са Хамасом.

Војска је саопштила да је у јутрошњем нападу убијен наредник Омер Табиб стар 21 годину, пренео је АП. У нападу су повређени још један официр и један војник.

Израелски министар одбране Бени Ганц изјавио је да ће се операције у Појасу Газе наставити онолико дуго колико је потребно.

"Израел се не припрема за прекид ватре. Тренутно нема датума завршетка операције", истакао је Ганц, пренео је Тајмс оф Израел.

Истовремено, израелска служба безбедности Шин Бет идентификовала је четворицу команданата Хамаса који су погинули у удару израелских снага.

Министарство здравља Газе, којим управља Хамас, саопштило је да су досад у сукобима са израелском војском погинула 53 Палестинца, а рањено је још 320 Палестинаца. 

Нико од од око 1.500 држављана Србије који бораве у Израелу није страдао нити је повређен у сукобима Хамаса и Израела, пренео је своја сазнања почасни конзул Србије у Израелу Александар Николић.

Он је у изјави за БН ТВ рекао је да је проширен радијус деловања из појаса Газе. 

- Очекује се још једна неспокојна ноћ, а сирене су почеле да узбуњују и већ су кренули масовни и дисциплиновани одласци у склоништа, рекао је Николић. 

(БН/РТС)

 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Роби

12.05.2021 18:31

Да медјународна заједница има имало разума и памети треба Израел суспедовати из УН и ЕУ САД Русија увести санкције економске и израјелу увести енбарго на на орузије

ОДГОВОРИТЕ
Name

Суљо

12.05.2021 18:53

Израелци само , храбро...

ОДГОВОРИТЕ