Sirene za uzbunu u Tel Avivu, eksplozije u Gazi (VIDEO)

Od ranog jutra sirene za uzbunu ponovo se čuju u Tel Avivu. Zatvoren aerodrom "Ben Gurion". U Gazi srušena stambena zgrada, a druga teško oštećena. U Lodu proglašeno vanredno stanje. Od početka najnovije eskalacije sukoba ubijena su 53 Palestinca, među kojima 14 maloletnika, kao i šestoro Izraelaca.

Svijet 12.05.2021 | 18:48
Sirene za uzbunu u Tel Avivu, eksplozije u Gazi (VIDEO)

Izraelska vojska je saopštila da je u protivtenkovskom raketnom napadu u blizini Pojasa Gaze, ubijen jedan izraelski vojnik, što je prva smrtni slučaj u izraelskim vojnim snagama tokom trodnevne borbe sa Hamasom.

Vojska je saopštila da je u jutrošnjem napadu ubijen narednik Omer Tabib star 21 godinu, preneo je AP. U napadu su povređeni još jedan oficir i jedan vojnik.

Izraelski ministar odbrane Beni Ganc izjavio je da će se operacije u Pojasu Gaze nastaviti onoliko dugo koliko je potrebno.

"Izrael se ne priprema za prekid vatre. Trenutno nema datuma završetka operacije", istakao je Ganc, preneo je Tajms of Izrael.

Istovremeno, izraelska služba bezbednosti Šin Bet identifikovala je četvoricu komandanata Hamasa koji su poginuli u udaru izraelskih snaga.

Ministarstvo zdravlja Gaze, kojim upravlja Hamas, saopštilo je da su dosad u sukobima sa izraelskom vojskom poginula 53 Palestinca, a ranjeno je još 320 Palestinaca. 

Niko od od oko 1.500 državljana Srbije koji borave u Izraelu nije stradao niti je povređen u sukobima Hamasa i Izraela, preneo je svoja saznanja počasni konzul Srbije u Izraelu Aleksandar Nikolić.

On je u izjavi za BN TV rekao je da je proširen radijus delovanja iz pojasa Gaze. 

- Očekuje se još jedna nespokojna noć, a sirene su počele da uzbunjuju i već su krenuli masovni i disciplinovani odlasci u skloništa, rekao je Nikolić. 

(BN/RTS)

 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Robi

12.05.2021 18:31

Da medjunarodna zajednica ima imalo razuma i pameti treba Izrael suspedovati iz UN i EU SAD Rusija uvesti sankcije ekonomske i izrajelu uvesti enbargo na na oruzije

ODGOVORITE
Name

Suljo

12.05.2021 18:53

Izraelci samo , hrabro...

ODGOVORITE