Приједор: ДЗ добио два апарата за имуноанализу

Град Приједор донирао је локалном Дому здравља два апарата за лабораторијске анализе намјењене за лијечење пацијената обољелих од Цовида 19. 

Република Српска 12.05.2021 | 15:38
Приједор: ДЗ добио два апарата за имуноанализу

Имуноанализатори служиће за рад лабораторијских претрага уговорених за секундарни и терцијални ниво и то антитијела и брзи тестови на вирус корона.

Помоћник директора Дома здравља за медицинска питања Дијана Ђерић рекла је да је овом донацијом омогућено да се на једном мјесту по повољним цијенама изврши лабораторијска претрага и да пацијенти на бржи и једноставнији начин добију потребне налазе.

“Примијетили смо да наши пацијенти у ковид амбуланти морају најчешће да иду приватно јер нису у могућности да оду у Бањалуку или у болницу Приједор тако да нам је на овај начин град омогућио да на једном мјесту по повољнијим цијенама него у приватним лабораторијама омогућимо пацијентима да добију брже и боље налазе и на лицу мјеста адекватно лијечење“, рекла је др Ђерић. 

Она је додала да ће се грађанима олакшати и путовања, јер све границе, нарочито са Хрватском, Аустријом и Њемачком, траже те брзе тестове или антитијела на прележану корону.



“Антитијела су у приватним амбулантама 45 до 47 КМ, код нас ће бити 42. Увијек ћемо гледати да будемо јефтинији, а гледали смо да апарат и налази буду они који се признају у Европској унији”, рекла је др Ђерић. 

Из градске управе поручено је да се Град Приједор одлучио на овај корак након што је Дом здравља дошао са захтјевом да им је то неопходно како би грађани скратили своје одласке и уштедјели и вријеме и новац приликом рада налаза.

“То је још један начин да Град помогне Дому здравља и нашим грађанима како бисмо им олакшали ову пандемију и како бисмо је сви заједничким снагама што прије и што лакше превазишли”, изјавио је Далибор Павловић, градоначелник Приједора. 

Два лабораторијска апарата за имуноанализу помоћи ће грађанима да убрзају лијечење против ковида19, а укупна вриједност дониране опреме је преко 5 хиљада марака. 

(БН)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Приједор

12.05.2021 14:25

Боље да имају агрегат.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Задес

12.05.2021 14:50

Ста би са судским предметом директора ДЗ због упропастених вакцина?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фрфљо-Судија

12.05.2021 21:39

У интересу истраге не смијемо ниста реци!

Name

Милица

12.05.2021 15:10

Јел одговорно лице осуђено за пропаст вакцина у ДЗ Приједор или га стите страначи лидери.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко,Њемацка

12.05.2021 15:52

Сто нисте набавили за ПЦР Тест,који има у Санском Мосту,малом мјесту а у Приједору нема.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мр

12.05.2021 16:12

Агрегат је потребнији

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бандерас

12.05.2021 20:45

Значи и Павловић основао властити бизнис

ОДГОВОРИТЕ