Prijedor: DZ dobio dva aparata za imunoanalizu

Grad Prijedor donirao je lokalnom Domu zdravlja dva aparata za laboratorijske analize namjenjene za liječenje pacijenata oboljelih od Covida 19. 

Republika Srpska 12.05.2021 | 15:38
Prijedor: DZ dobio dva aparata za imunoanalizu

Imunoanalizatori služiće za rad laboratorijskih pretraga ugovorenih za sekundarni i tercijalni nivo i to antitijela i brzi testovi na virus korona.

Pomoćnik direktora Doma zdravlja za medicinska pitanja Dijana Đerić rekla je da je ovom donacijom omogućeno da se na jednom mjestu po povoljnim cijenama izvrši laboratorijska pretraga i da pacijenti na brži i jednostavniji način dobiju potrebne nalaze.

“Primijetili smo da naši pacijenti u kovid ambulanti moraju najčešće da idu privatno jer nisu u mogućnosti da odu u Banjaluku ili u bolnicu Prijedor tako da nam je na ovaj način grad omogućio da na jednom mjestu po povoljnijim cijenama nego u privatnim laboratorijama omogućimo pacijentima da dobiju brže i bolje nalaze i na licu mjesta adekvatno liječenje“, rekla je dr Đerić. 

Ona je dodala da će se građanima olakšati i putovanja, jer sve granice, naročito sa Hrvatskom, Austrijom i Njemačkom, traže te brze testove ili antitijela na preležanu koronu.



“Antitijela su u privatnim ambulantama 45 do 47 KM, kod nas će biti 42. Uvijek ćemo gledati da budemo jeftiniji, a gledali smo da aparat i nalazi budu oni koji se priznaju u Evropskoj uniji”, rekla je dr Đerić. 

Iz gradske uprave poručeno je da se Grad Prijedor odlučio na ovaj korak nakon što je Dom zdravlja došao sa zahtjevom da im je to neophodno kako bi građani skratili svoje odlaske i uštedjeli i vrijeme i novac prilikom rada nalaza.

“To je još jedan način da Grad pomogne Domu zdravlja i našim građanima kako bismo im olakšali ovu pandemiju i kako bismo je svi zajedničkim snagama što prije i što lakše prevazišli”, izjavio je Dalibor Pavlović, gradonačelnik Prijedora. 

Dva laboratorijska aparata za imunoanalizu pomoći će građanima da ubrzaju liječenje protiv kovida19, a ukupna vrijednost donirane opreme je preko 5 hiljada maraka. 

(BN)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Приједор

12.05.2021 14:25

Боље да имају агрегат.

ODGOVORITE
Name

Zades

12.05.2021 14:50

Sta bi sa sudskim predmetom direktora DZ zbog upropastenih vakcina?

ODGOVORITE
Name

Frfljo-Sudija

12.05.2021 21:39

U interesu istrage ne smijemo nista reci!

Name

Milica

12.05.2021 15:10

Jel odgovorno lice osuđeno za propast vakcina u DZ Prijedor ili ga stite stranači lideri.

ODGOVORITE
Name

Marko,Njemacka

12.05.2021 15:52

Sto niste nabavili za PCR Test,koji ima u Sanskom Mostu,malom mjestu a u Prijedoru nema.

ODGOVORITE
Name

mr

12.05.2021 16:12

Agregat je potrebniji

ODGOVORITE
Name

Banderas

12.05.2021 20:45

Znači i Pavlović osnovao vlastiti biznis

ODGOVORITE