Црна Гора укинула полицијски час

Црногорске власти данас су одлучиле укинути полицијски час који је вриједио од поноћи до пет ујутро, након што се епидемиолошка ситуација у тој земљи наставила побољшавати, чиме је направљен корак ка потпуном укидању епидемиолошких мјера.

Регион 11.05.2021 | 19:04
Црна Гора укинула полицијски час

Новом одлуком дозвољен је саобраћај између општина и викендом, што је до сада било забрањено, те је допуштена музика уживо на терасама кафића од 19 до 22 часа, док је остала обавеза ношења заштитних маски на отвореном и у затвореним просторима, те мјера забране окупљања.

Црна Гора је у прва три мјесеца ове године била у врху листе земаља свијета по броју активних случајева и обољелих на дневном нивоу. Ипак, захваљујући увођењу ригорозних епидемиолошких мјера средином марта, које су предвиђале затварање образовних установа, угоститељских објеката, теретана и фитнес и трговачких центара, број активних случајева заразе смањен је с око максималних 10.000 обољелих на 1.500, колико их је данас. Број заражених на дневном нивоу већ другу седмицу заредом је свакодневно испод стотину.

Црна Гора је у другој половини априла готово нормализовала живот ублажавајући готово све епидемиолошке мјере, остављајући обавезу ношења заштитиних маски на отвореном и у затвореном простору, кретање између општина викендом, забрану окупљања те полицијски сат.

Такође почетком маја, уз велики одзив грађана почело је масовна вакцинација становништва Црне Горе, па је за седам дана једном дозом вакцинисано скоро 17 посто укупне популације те земље.

Од почетка пандемије корона вирусом заразило се 98.449 становника Црне Горе, што је више од 15 посто популације. Од посљедица корона вируса преминуле су 1.544 особе.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар