Требиње: Паљење аутомобила има политичку позадину?

Поновни случајеви паљевине аутомобила у Требињу никога не остављају равнодушним јер се тиме о Требињу стиче утисак несигурног града што је за једно туристичко мјесто у коме живе добронамјерни људи веома лоше – истакао је Слободан Пртило, шеф Клуба одборника СДС на прес конференцији која је данас одржана у Требињу.

Република Српска 10.05.2021 | 14:34
Требиње: Паљење аутомобила има политичку позадину?

„Остаје слика да институције државе полиција, тужилаштво и суд не раде ништа по овом питању и све се завршава на изјавама да је истрага у току и да су починиоци и мотиви непознати. Овај случај паљевине као и све остале случајеве треба расвијетлити али и открити да ли овај случај има политичку позадину?“ – казао је Пртило коментаришући паљевину аутомобила Сање Паријес, кандидаткиње на листи СДС-а на изборима 2018. године. 

Пртило је затражио од Савјета за безбједност градоначелника и од свих других надлежних институција да своје активности појачају како би се дјело расвијетлило а починиоци привели правди.

„Припадници породица Деретић су чланови једне опозиционе партије у Требињу и то може бити један од мотива паљевине аутомобила. Ово истичем не желећи да будем судија прије судије. Суђења овдје очигледно неће ни бити јер су у Требињу све чешће паљевине аутомобила, у овој години до сада пет, а да до сад нити једно није разријешено“ – казао је Ђорђе Вучинић, одборник Листе за правду и ред говорећи о случају паљевине. 

Вучинић истиче да ову власт у Требињу не интересују ни борце нити нико ко није њихов те да ће тако вјероватно бити и са овим случајем и са овом паљевином.

(БН)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Пироман

10.05.2021 12:47

Запалили су и у Бијељини станове и аута,полиција ниста не открива.Битно да на сваком цоску заустављају људе у аутима и гледају ста би насли да узму себи у дзеп 20 марака.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГОРАН

10.05.2021 12:53

Полиција нам је хорор

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гаврило

10.05.2021 13:18

Милине црвене битанге.

Name

Добој

10.05.2021 13:24

Полиција, немамо ми полицију .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

10.05.2021 16:20

Имамо полицију и те како и раде људи свој посао. Али шта немамо? Немамо савјесне градјане који гледају и пријављују шта ко ради и чиме се ко бави. Није то тузакање него чување градјана и њихове имовине и радити исто оно сто раде надзорне камере. Тако би неко бар видио или чуо ко је ово ауто запалио, ко се мувао ноћу, које ауто сумњиво кружи улицом. Немацка Полиција 80% случајева ресава путем дојава свјесних градјана. Ми смо се зачаурили у четири зида и сто и видимо цутимо од неког имагинарног страха и да се “не петљамо ми” има полиција. А онда реално на сваком цоску би требао по један полицајац. Мислите о томе.

Name

Баћа

10.05.2021 13:29

Поздравља вас Лукач и поручује, ништа нема да вам фали, све ће да вас заштити... са својим кумовима, рођацима, земљацима. П.С. Као и задњих пет година.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Ре

10.05.2021 22:47

Ма ти си један идиот!!! Градјани да раде јос и посао полиције...Гдје ти зивис цовјеце,па сва та не раскринкана дјела су управо дјела тих који би требало да их ријесе...

Name

дјуро

10.05.2021 13:51

полиција вјероватно цува стразу док операција палења не успије!

ОДГОВОРИТЕ