Општина Лопаре обиљежила славу Ђурђевдан

Крсна слава општине Лопаре обиљежена је Светом архијерејском литургијом и ломљењем славског колача у Храму Покрова Пресвете Богородице, литијом градским улицама и поменом за 242 погинула борца мајевичког краја.

Република Српска 06.05.2021 | 14:32
Општина Лопаре обиљежила славу Ђурђевдан

Његово преосвештенство епископ зворничко-тузлански Фотије поручио је вјерницима у Лопарама, да Свети великомученик Георгије показује да не треба никада одступати од своје вјере.

“Треба да се учимо и да се молимо Богу и да се управо из житија Светог Георгија и других мученика молимо Богу да нам да снаге да будемо истински исповједници вјере православне, нашега народа заштитиници, наше традиције, писма, културе и свега другог,” подсјећа епископ Фотије.

Ни на дан славе нису заборављени они који су своје животе уградили у темеље Републике Српске.

“Није добро сине, недај Боже никоме да доживи што сам ја доживјела, али тако је послато мени,” са тугом говори Јока Миловановић,  мајка која је изгубила три сина током одбрамбено-отаџбинског рата.

“Општина Лопаре је платила високу цијену током рата, 242 борца су погинула, а више од 800 је рањено. Ово је један од начина да оживљавамо сјећања на погинуле и пружимо утјеху њиховим породицама,” рекао је Ристо Радић, предсједник Борачке организације Лопаре

Велики допринос развоју општине пружају сви становници са циљем да се из дана у дан осјети привредни напредак.

“У наредном периоду планирамо успоставу четири пословне зоне на подручју наше општине, двије у Лопарама, Прибоју и Бобетином брду, које ће бити у близини будућег аутопута, тако да стварамо предуслове за запошљавање људи. Суштина јесте у томе да створимо амбијент да овдје долазе људи који ће инвестирати. Оно на шта сам посебно поносан је наша дијаспора, која је једна од најбољих и наставља да улаже у родни крај,” рекао је начелник Лопара Радо Савић.

Поводом Ђурђевдана одржана је свечана сједница Скупштине општине, гдје је додијељена  златна значка Дому здравља Лопаре , чиме се указује захвалност свим здравственим радницима, који носе огроман терет у вријеме епидемије вируса корона.  

БН ТВ

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Краљ

06.05.2021 14:58

Гдје су им маске?

ОДГОВОРИТЕ