Хоће ли Волксwаген коштати лоша првоаприлска шала

Уочи 1. априла, Дана шале, америчка филијала компаније “Волксwаген” је издала па повукла лажно саопштење за медије о томе како ће се преименовати у “Волтсwаген оф Америца”.

Свијет 03.05.2021 | 18:51
Хоће ли Волксwаген коштати лоша првоаприлска шала

Тиме су хтјели, како наводе, да докажу свијету колико су озбиљни у вези с електрификацијом своје понуде и електричних аутомобила. А све у духу првог априла.

Међутим, дан касније, огласили су се из компаније и признали јавности да је то само био маркетиншки потез у намјери да привуку пажњу на своје електричне аутомобиле. То је изазвало оштре реакције на друштвеним мрежама, па су у коментарима људи упоређивали ову лажну вијест са “Дизелгејт” скандалом, када је “Волксwаген” такође неистинито информисао о штетним плиновима својих мотора.

Онда је америчка Комисија за вриједносне папире и тржишта (СЕЦ) покренула истрагу о ефектима овог необичног потеза на цијену дионица, преноси Телеграф.рс.

Испоставило се да је цијена дионице фирме нагло скочила. У једном тренутку вриједност је скочила за више од десет посто.

Занимљиво је да на објаву нису само насјели медији, него и трговци са Wалл Стреета, будући да су одмах преузели “Волксwагеново” лажно саопштење.

Извршни директор ове америчке филијале Скот Кеох је у разговору за Реутерс потврдио да је била ријеч само о шали и о начину на који су хтјели да прославе своју посвећеност електрификацији.

Иначе, СЕЦ је због оваквих и сличних потеза испитивао већ и Елона Муска, који је на мрежи Тwиттер најавио да ће повући “Теслу” са берзе. Испоставило се да је Муск на крају ипак одустао од своје идеје.

(Бизнис.инфо)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Рале

04.05.2021 02:30

Електрификација па курслус. Како грубе сале. И сала постала да би рекламирали несто и извукли корист. Сра друго оцекувати од амера само лаз и подвале.

ОДГОВОРИТЕ