С новим домом за њих стигла и нада у боље сутра

Кључ у потпуности изграђене куће у Пакленици Доњој код Добоја данас је дошао у руке Мирка Благојевића, који је самохрани и незпослени отац двојице синова. Са кључем у рукама стигла је и нада у боље сутра.

Република Српска 01.05.2021 | 18:44
С новим домом за њих стигла и нада у боље сутра

Након емитовања емисије „Рука спаса“ у програму БН ТВ у којој је приказан тежак живот породице Благојевић, срећа им се осмјехнула.

Земљиште за изградњу породичне куће поклониле су комшије Ружа и Бранко Васиљевић, а захваљујући донацијама бројних привредника кућа је и саграђена.

"Прије двије и по године сам упознао сасвим случајно у Добоју Николу и онда кроз разговор сам видио да он живи у тешком стању. Нисам могао вјеровати да је то оваква ситуација. Дошао сам кући овдје, видио сам шта је и како је и од тада сам покушао на разне начине, кроз посао, да им помогнем и њему и брату" каже Стево Кузмановић, иницијатор ове акције.

Онда сам, каже он, ријешио пошто ја нисам моћан финансијски да им помогнем, да ово све дам у јавност.

"Позвао сам БН телевизију, која је све то снимила. Онда сам послије тога позвао Горана Стојићевића, аутора емисије "Рука спаса. Исто тако је све то снимљено. Отишло је све у јавности. Јавили су се браћа Максимовићи и остали донатори који су ево кућу саградили“, каже Кузмановић.

За два мјесеца, вриједним радом мајстора, Мирко и његови синови добили су дом и наду у бољи живот.

„Хвала свима који су учествовали, ко год је ту, да буду живи и здрави сви редом“ рекао је Мирко Благојевић , наводфећи да сада имају све што им треба.

"Стварно то нам пуно значи, прећи у нешто ново, у нешто овакво и хвала свима који су учетвовали  у томе и не знам шта бих рекао више“ рекао је видно узбуђен Никола, МИрков син.

Дојучерашња трошна кућа, од данас је ружна прошлост. Иза нових врата Мирка и његове синове очекује живот у условима достојним човјека.

БН ТВ

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Е

01.05.2021 17:12

Свака цаст добрим људима нека им је са срецом нови дом да зиве срецно у здрављу и весељу ако богда и сви који су им помогли да су зиви и здрави

ОДГОВОРИТЕ
Name

Арена

01.05.2021 17:23

Хвала добрим људима , Бог вас благословио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хвала драгом Богу

01.05.2021 17:32

И хвала свим добрим људима, а овим домаћину и његовој дјеци желим пуно среће у новом дому, а и нек им је срећан најрадоснији Хришћански Празник Васкрс!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

01.05.2021 18:05

Не може се сваком ни помоћи.Вишечлана породица плаћа подстанарство у граду,муче се и чекају милостињу,а ја понудио плац као дар,и да се организује исто тако помоћ да им се направи нешто.Кад су чули да је село удаљено 12км од града,ни да чују.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брале

01.05.2021 19:26

Народ је показао солидарност. Свака цаст сваком ко је помогао. А гдје је власт? Народ дјецу лијеци донацијама и телефонским позивима, а баја и хорде праве гаразу на Паприковцу за 35 милиона... Народе дизи се, бице касно...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Респект

02.05.2021 04:53

Хвала Бн тв и добром људима.Бог Вам само добро дао.

ОДГОВОРИТЕ