S novim domom za njih stigla i nada u bolje sutra

Ključ u potpunosti izgrađene kuće u Paklenici Donjoj kod Doboja danas je došao u ruke Mirka Blagojevića, koji je samohrani i nezposleni otac dvojice sinova. Sa ključem u rukama stigla je i nada u bolje sutra.

Republika Srpska 01.05.2021 | 18:44
S novim domom za njih stigla i nada u bolje sutra

Nakon emitovanja emisije „Ruka spasa“ u programu BN TV u kojoj je prikazan težak život porodice Blagojević, sreća im se osmjehnula.

Zemljište za izgradnju porodične kuće poklonile su komšije Ruža i Branko Vasiljević, a zahvaljujući donacijama brojnih privrednika kuća je i sagrađena.

"Prije dvije i po godine sam upoznao sasvim slučajno u Doboju Nikolu i onda kroz razgovor sam vidio da on živi u teškom stanju. Nisam mogao vjerovati da je to ovakva situacija. Došao sam kući ovdje, vidio sam šta je i kako je i od tada sam pokušao na razne načine, kroz posao, da im pomognem i njemu i bratu" kaže Stevo Kuzmanović, inicijator ove akcije.

Onda sam, kaže on, riješio pošto ja nisam moćan finansijski da im pomognem, da ovo sve dam u javnost.

"Pozvao sam BN televiziju, koja je sve to snimila. Onda sam poslije toga pozvao Gorana Stojićevića, autora emisije "Ruka spasa. Isto tako je sve to snimljeno. Otišlo je sve u javnosti. Javili su se braća Maksimovići i ostali donatori koji su evo kuću sagradili“, kaže Kuzmanović.

Za dva mjeseca, vrijednim radom majstora, Mirko i njegovi sinovi dobili su dom i nadu u bolji život.

„Hvala svima koji su učestvovali, ko god je tu, da budu živi i zdravi svi redom“ rekao je Mirko Blagojević , navodfeći da sada imaju sve što im treba.

"Stvarno to nam puno znači, preći u nešto novo, u nešto ovakvo i hvala svima koji su učetvovali  u tome i ne znam šta bih rekao više“ rekao je vidno uzbuđen Nikola, MIrkov sin.

Dojučerašnja trošna kuća, od danas je ružna prošlost. Iza novih vrata Mirka i njegove sinove očekuje život u uslovima dostojnim čovjeka.

BN TV

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

E

01.05.2021 17:12

Svaka cast dobrim ljudima neka im je sa srecom novi dom da zive srecno u zdravlju i veselju ako bogda i svi koji su im pomogli da su zivi i zdravi

ODGOVORITE
Name

Arena

01.05.2021 17:23

Hvala dobrim ljudima , Bog vas blagoslovio.

ODGOVORITE
Name

Hvala dragom Bogu

01.05.2021 17:32

I hvala svim dobrim ljudima, a ovim domaćinu i njegovoj djeci želim puno sreće u novom domu, a i nek im je srećan najradosniji Hrišćanski Praznik Vaskrs!

ODGOVORITE
Name

Goran

01.05.2021 18:05

Ne može se svakom ni pomoći.Višečlana porodica plaća podstanarstvo u gradu,muče se i čekaju milostinju,a ja ponudio plac kao dar,i da se organizuje isto tako pomoć da im se napravi nešto.Kad su čuli da je selo udaljeno 12km od grada,ni da čuju.

ODGOVORITE
Name

Brale

01.05.2021 19:26

Narod je pokazao solidarnost. Svaka cast svakom ko je pomogao. A gdje je vlast? Narod djecu lijeci donacijama i telefonskim pozivima, a baja i horde prave garazu na Paprikovcu za 35 miliona... Narode dizi se, bice kasno...

ODGOVORITE
Name

Respekt

02.05.2021 04:53

Hvala Bn tv i dobrom ljudima.Bog Vam samo dobro dao.

ODGOVORITE