Моззарт обрадовао народну кухињу у Приједору

Моззарт обрадовао “Оптимисте”- Стигла донација народној кухињи у Приједору.

Република Српска 28.04.2021 | 15:30
Моззарт обрадовао народну кухињу у Приједору

- Хвала у име свих чланова нашег удружења и наших корисника. Ово нам је највећа донација до сада - каже предсједник УГ “Оптимисти” Зијад Чанић.

"Током епидемије вируса корона, већина јавних кухиња у БиХ има повећан број корисника. Таква ситуација је и у Народној кухињи Удружења грађана “Оптимисти” у Приједору. У марту прошле године свакодневно су дијелили 213 оброка, а сада имају 294 корисника. Како би им помогли да припреме оброке за све социјално-угрожене Приједорчане, компанија Моззарт им је донирала основне прехрамбене намирнице које ће им бити довољне за наредних мјесец дана. Тај гест “Оптимистима” донио је нову дозу наде јер им је ово највећа донација до сада", казао је он.

- Желим да се захвалим Моззарту у име свих чланова нашег удружења и наших корисника. Драго нам је да су препознали наш рад и помогли нам у нашој хуманој мисији. Данашња донација намирница биће нам довољна за мјесец дана рада и много нам значи у овом тешком времену. Својим даљим радом ћемо се трудити да оправамо указано повјерење, а донација ће отићи у праве руке - каже Зијад Чанић, предсједник Удружења грађана “Оптимисти”.

У овој јавној кухињи свакодневно припремају оброке за грађане који се ту хране, а онима који, због старости или удаљености, нису у могућности да дођу, храну достављају на кућну адресу. “Оптимисти” своју хуману мисију проводе већ шест година, а свједоче да им никада није било теже. Раније им је, кажу, било лакше радити јер су имали мање корисника, а више донатора.. Сву помоћ прикупљају и дијеле транспарентно, а све је лакше уз помоћ компанија као што је Моззарт. 

- У склопу нашег свакодневног друштвено-одговорног рада трудимо се да помогнемо најугроженијем становништву. Данас смо донирали намирнице овој јавној кухињи јер смо у разговору са њиховим представницима сазнали да имају повећан број корисника који су, услијед епидемије короне, остали без посла. На тај начин смо жељели да подржимо њихову хуману мисију јер вјерујемо да у игри на хуманост сви побјеђујемо - каже менаџер корпоративних комуникација Моззарта, Марија Раниловић. 

Подсјетимо, Моззарт је током епидемије корона вируса акценат у свом хуманом раду ставио на помоћ здравственим установама и социјално-угроженом становништву. Тако су у протеклом периоду, осим “Оптимистима”, донирали намирнице хуманитарним удружењима у Бањалуци и Добоју, а ускоро ће упутити донацију још једној јавној кухињи у БИХ. 

(БН) 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Мали перица

28.04.2021 13:55

Само нек нас кладионице хране,сви у кладионицу па на казан

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни

28.04.2021 14:02

Код Цане гузоње са мерцедесима долазе на доруцак лијепо замисљено али труло руководство.

ОДГОВОРИТЕ
Name

превара

28.04.2021 17:42

Ту си потпуно у праву. Готово читава Приједорска градска управа се ту храни, а поготово начелници одјељења. Срамота

Name

Хакија Коцкаревић- Кец

28.04.2021 16:17

Лако је дијелити хуманитарну помоћ када се ради о нај јачој грани привреде у БИХ. Штета што нема више оваквих.

ОДГОВОРИТЕ