Бјегунац копао рупу кашиком у затвору у Крушевцу

Славиша Станисављевић (41), који је осуђен на три и по године робије због шверца дроге, побегао је јуче ујутро из затвора у Крушевцу са осуђеником Д. С. (37), преносе српски медији.

Србија 24.04.2021 | 20:39
Бјегунац копао рупу кашиком у затвору у Крушевцу

Иако је у току потрага за њим, Славиша се јавио редакцији Куриа да би, како каже, објаснио због чега се одлучио на бјекство из затвора.

"Осуђен сам на основу изјаве једног сведока па ме је пресуда у петак повредила и из револта сам одлучио да побегнем. Ухапшен сам 2019. на граници са Албанијом по српској потерници, а судило ми се због шверца шест килограма марихуане. Дрогу никада нисам шверцовао", тврди Станисављевић.

Објашњава да је чуо да ће бити осуђен па је почео да планира бјекство.

"Почео сам да са још једним затвореником правим рупу. Рупа је водила на таван, биле су ту неке летвице, даске и мрежа. Све смо то пробили са две кашике које смо узели из кухиње, па сам онда испомерао црепове и преко крова прекршајног одељења и касарне побегао са другим затвореником. Ово сам урадио из револта и могу већ сутра да се вратим у затвор", истиче саговорник.

 Адвокат Александар Шћекић потврдио је да је његов клијент побјегао из затвора.

"Осуђен је без доказа, једини доказ је била изјава осуђиваног криминалца да му је Славиша дао дрогу", изјавио је Шћекић за Курир.

У Управи за извршење кривичних санкција кажу да се ради на утврђивању свих околности овог случаја.

(Курир)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Зика З

25.04.2021 04:07

Ма, кога ви зајебавате. Касиком, мало морген.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган БиХ

26.04.2021 10:13

Све сто је тај качиком искиопао ја ћу јавно појести..

ОДГОВОРИТЕ