Bjegunac kopao rupu kašikom u zatvoru u Kruševcu

Slaviša Stanisavljević (41), koji je osuđen na tri i po godine robije zbog šverca droge, pobegao je juče ujutro iz zatvora u Kruševcu sa osuđenikom D. S. (37), prenose srpski mediji.

Srbija 24.04.2021 | 20:39
Bjegunac kopao rupu kašikom u zatvoru u Kruševcu

Iako je u toku potraga za njim, Slaviša se javio redakciji Kuria da bi, kako kaže, objasnio zbog čega se odlučio na bjekstvo iz zatvora.

"Osuđen sam na osnovu izjave jednog svedoka pa me je presuda u petak povredila i iz revolta sam odlučio da pobegnem. Uhapšen sam 2019. na granici sa Albanijom po srpskoj poternici, a sudilo mi se zbog šverca šest kilograma marihuane. Drogu nikada nisam švercovao", tvrdi Stanisavljević.

Objašnjava da je čuo da će biti osuđen pa je počeo da planira bjekstvo.

"Počeo sam da sa još jednim zatvorenikom pravim rupu. Rupa je vodila na tavan, bile su tu neke letvice, daske i mreža. Sve smo to probili sa dve kašike koje smo uzeli iz kuhinje, pa sam onda ispomerao crepove i preko krova prekršajnog odeljenja i kasarne pobegao sa drugim zatvorenikom. Ovo sam uradio iz revolta i mogu već sutra da se vratim u zatvor", ističe sagovornik.

 Advokat Aleksandar Šćekić potvrdio je da je njegov klijent pobjegao iz zatvora.

"Osuđen je bez dokaza, jedini dokaz je bila izjava osuđivanog kriminalca da mu je Slaviša dao drogu", izjavio je Šćekić za Kurir.

U Upravi za izvršenje krivičnih sankcija kažu da se radi na utvrđivanju svih okolnosti ovog slučaja.

(Kurir)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Zika Z

25.04.2021 04:07

Ma, koga vi zajebavate. Kasikom, malo morgen.

ODGOVORITE
Name

Dragan BiH

26.04.2021 10:13

Sve sto je taj kačikom iskiopao ja ću javno pojesti..

ODGOVORITE