Словенија: Никада се нисмо бавили распадом БиХ

Влада Словеније, нити је примила к знању, нити разговарала о нон-пејперу који је помињан у извештајима протеклих неколико дана, а који је изазвао буру реаговања у региону, саопштено је из Канцеларије словеначке Владе за комуникацију са медијима.

Свијет 24.04.2021 | 18:49
Словенија: Никада се нисмо бавили распадом БиХ

"Влада и њена тијела такође нису узимали у обзир, припремали или разговарали о било каквом извјештају из 2011. године, као што је навео /некадашњи поглавар Исламске заједнице у БиХ/ Мустафа Церић у писму бившем предсједнику Словеније Милану Кучану, као ни наводни нон-пејпер, који се на то односи, нити се бавила у било којем другом контексту распадом БиХ, који се спомиње", наведено је у саопштењу.

Из Владе је саопштено да ни Министарство спољних послова, нити било које друго министарство садашње Владе Словеније није било укључено у овакве активности.

У саопштењу је наглашено да Словенија и друге интересне групе у региону, ЕУ и шире улажу све напоре како би убрзали евроатлантску интеграцију западног Балкана.

"Чинећи тако, Словенија је увјерена да ниједан корак у овом смјеру не би требало да угрози мир и суживот у БиХ и региону", поручују из Владе Словеније. 

(Срна)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Кромпир

24.04.2021 17:56

БиХ је вјецна земља.Географија тако хоце да буде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

24.04.2021 21:09

Будала висе види да је ово немогуца дрзава и да се цека сигнал запада за подјелу, три народа на три стране. Никада висе мијесање за боље сутра а економска сарадња треба и мора бити. Муслимани нпр тренутно хоце да унисте пољопривреду јер це висе наудити србима а не битан је мањи број њихових који такодје испаста због тога, и цему се онда надати и вјеровати у заједниство. То могу само будале.

Name

Нато

24.04.2021 23:35

Слазем се брате! БиХ опстаје! Средином маја војна вјезба на Мањаци у БЛ. Једва цекам то са Америцком војском.

Name

Ре

25.04.2021 05:26

А како је уништавају? Па зар рс нема могућности да се брине о својим пољопривредницима? Имас дијелове гдје зиви само један народ,знаци нема ко да му "смета". Па што нико не направи швицарску од њих?

Name

Ре ре

25.04.2021 06:24

Болан, и будала види да се БиХ нема на ста распасти. Свака нова творевина овдје је унапријед осудјена на пропаст географски, културно, саобрацајно, привредно...

Name

Илија

24.04.2021 18:54

Али сте се зато бавили распафом Југославије, а нисте далеко иод распада БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗАТО ,

24.04.2021 19:33

сте се бавили распадом ЈУГОСЛАВИЈЕ ,све ресурсе и фабрике које су биле у Србији друг Тито и Коца је преселио у Словенију ,пас за гузицу ВАС није имао заста да уједе .Никада индустрију нисте имали ,имали сте зитнице хмеља ,узгој крава и волова .Ал ,ето захваљујуци Титу ,који је говорио пола словенацки ,пола хрватски ,а никада српски ,цак са ацентом Руског језика ,добисте НУКЛЕАРКУ и излаз на Јадран ,па она криза око Трста 45 год ,логом бранили СРБИ ,извикани у ЈУГОСЛАВИЈИ ,као најпаметнији народ ,гдје је цитава индустрија заврсила тамо гдје неприпада .Умјесто ,да будете захвални ,ВИ,русите ЈУГОСЛАВИЈУ ,први .О,првој Југославији захваљујуци Србима ,побједницима у ,ВЕЛИКОМ РАТУ ,добисте сто ниједан НАРОД ......и Хрвати .Али ,захваљујуци БРАТСТВУ И ЈЕДИНСТВУ ,и даље роварите од ,ЈАДА ,сто преостаде од ЈУГОСЛАВИЈЕ у МАЛОМ ,сицусном ,као траг ....МОЦНЕ ДРЗАВЕ .....Босне и Херцеговине .....тј ...ЈУГОСЛАВИЈЕ .НОН ,ПАПИЈЕР ....скуван у кухињи .ИЗЕТ и МИЛОРАД ,се полако крцка на лаганој ватри .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фудо

24.04.2021 19:42

Мађарима Прекомурје, Италија гдје је била, остало за Винер Нојштат и нејма Дежеле. Нејма! А Босна вјечна.

ОДГОВОРИТЕ