Slovenija: Nikada se nismo bavili raspadom BiH

Vlada Slovenije, niti je primila k znanju, niti razgovarala o non-pejperu koji je pominjan u izveštajima proteklih nekoliko dana, a koji je izazvao buru reagovanja u regionu, saopšteno je iz Kancelarije slovenačke Vlade za komunikaciju sa medijima.

Svijet 24.04.2021 | 18:49
Slovenija: Nikada se nismo bavili raspadom BiH

"Vlada i njena tijela takođe nisu uzimali u obzir, pripremali ili razgovarali o bilo kakvom izvještaju iz 2011. godine, kao što je naveo /nekadašnji poglavar Islamske zajednice u BiH/ Mustafa Cerić u pismu bivšem predsjedniku Slovenije Milanu Kučanu, kao ni navodni non-pejper, koji se na to odnosi, niti se bavila u bilo kojem drugom kontekstu raspadom BiH, koji se spominje", navedeno je u saopštenju.

Iz Vlade je saopšteno da ni Ministarstvo spoljnih poslova, niti bilo koje drugo ministarstvo sadašnje Vlade Slovenije nije bilo uključeno u ovakve aktivnosti.

U saopštenju je naglašeno da Slovenija i druge interesne grupe u regionu, EU i šire ulažu sve napore kako bi ubrzali evroatlantsku integraciju zapadnog Balkana.

"Čineći tako, Slovenija je uvjerena da nijedan korak u ovom smjeru ne bi trebalo da ugrozi mir i suživot u BiH i regionu", poručuju iz Vlade Slovenije. 

(Srna)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Krompir

24.04.2021 17:56

BiH je vjecna zemlja.Geografija tako hoce da bude.

ODGOVORITE
Name

Re

24.04.2021 21:09

Budala vise vidi da je ovo nemoguca drzava i da se ceka signal zapada za podjelu, tri naroda na tri strane. Nikada vise mijesanje za bolje sutra a ekonomska saradnja treba i mora biti. Muslimani npr trenutno hoce da uniste poljoprivredu jer ce vise nauditi srbima a ne bitan je manji broj njihovih koji takodje ispasta zbog toga, i cemu se onda nadati i vjerovati u zajednistvo. To mogu samo budale.

Name

Nato

24.04.2021 23:35

Slazem se brate! BiH opstaje! Sredinom maja vojna vjezba na Manjaci u BL. Jedva cekam to sa Americkom vojskom.

Name

Re

25.04.2021 05:26

A kako je uništavaju? Pa zar rs nema mogućnosti da se brine o svojim poljoprivrednicima? Imas dijelove gdje zivi samo jedan narod,znaci nema ko da mu "smeta". Pa što niko ne napravi švicarsku od njih?

Name

Re re

25.04.2021 06:24

Bolan, i budala vidi da se BiH nema na sta raspasti. Svaka nova tvorevina ovdje je unaprijed osudjena na propast geografski, kulturno, saobracajno, privredno...

Name

Ilija

24.04.2021 18:54

Ali ste se zato bavili raspafom Jugoslavije, a niste daleko iod raspada BiH.

ODGOVORITE
Name

ZATO ,

24.04.2021 19:33

ste se bavili raspadom JUGOSLAVIJE ,sve resurse i fabrike koje su bile u Srbiji drug Tito i Koca je preselio u Sloveniju ,pas za guzicu VAS nije imao zasta da ujede .Nikada industriju niste imali ,imali ste zitnice hmelja ,uzgoj krava i volova .Al ,eto zahvaljujuci Titu ,koji je govorio pola slovenacki ,pola hrvatski ,a nikada srpski ,cak sa acentom Ruskog jezika ,dobiste NUKLEARKU i izlaz na Jadran ,pa ona kriza oko Trsta 45 god ,logom branili SRBI ,izvikani u JUGOSLAVIJI ,kao najpametniji narod ,gdje je citava industrija zavrsila tamo gdje nepripada .Umjesto ,da budete zahvalni ,VI,rusite JUGOSLAVIJU ,prvi .O,prvoj Jugoslaviji zahvaljujuci Srbima ,pobjednicima u ,VELIKOM RATU ,dobiste sto nijedan NAROD ......i Hrvati .Ali ,zahvaljujuci BRATSTVU I JEDINSTVU ,i dalje rovarite od ,JADA ,sto preostade od JUGOSLAVIJE u MALOM ,sicusnom ,kao trag ....MOCNE DRZAVE .....Bosne i Hercegovine .....tj ...JUGOSLAVIJE .NON ,PAPIJER ....skuvan u kuhinji .IZET i MILORAD ,se polako krcka na laganoj vatri .

ODGOVORITE
Name

Fudo

24.04.2021 19:42

Mađarima Prekomurje, Italija gdje je bila, ostalo za Viner Nojštat i nejma Dežele. Nejma! A Bosna vječna.

ODGOVORITE