Најмлађи пацијент заражен короном има 11 дана

Због вируса корона у Клиничко-болничком центру "Драгиша Мишовић" у Београду тренутно се налази 11 дјеце. Најмлађи пацијент има само 11 дана.

Србија 18.04.2021 | 14:16
Најмлађи пацијент заражен короном има 11 дана

Стање најмлађег пацијента није угрожавјуће “може се рећи да је стабилно, каже докторка Зорица Живковић.

– Њему је највећи проблем то што има само 11 дана и морамо да будемо стрпљиви и да сачекамо да његов имуни систем да неки одговор – рекла је Живковић за ТВ Прва.

Клиничка слика за посљедња два мјесеца се значајно промијенила у смјеру оптерећујућих стања и тежих форми код адолесцентне групе.

 То су углавном били пацијенти од 12, 13 до 18 година са значајним промјенама у смислу упале плућа – рекла је Живковић.

На питање како бебе подносе корона вирус Живковић каже да је њихово искуство током рада за годину дана да су сва дјеца била стабилно и добро. Додала је да јесу имали симптоме попут температуре, жутице, дигестивне сметње.

– Наше искуство са тим бројем новорођенчади је било добро, нису се компликовали ако је дијете било здраво на рођењу па се и ово десило, добро је прошло – рекла је она, преноси Телеграф.

(Српскаинфо)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Уранијумске

18.04.2021 12:24

Паприке од пелина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

18.04.2021 14:40

Несторовић тврди да према досадашњем искуству и научним истраживањима, деца се не могу заразити корона вирусом тј. не могу "закачити" вирус.

Name

Тања

18.04.2021 12:27

И моје кад се родило прије 20 и несто гофина имало упалу очију и шмрцало па није онда било короне, а ви сад све живо под корону па ни бебе не штедите

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

18.04.2021 13:19

Јеси ли ти мајке ти умоболна? Какав је то коментар и коме је то потребно? Ста ти је криво дијете од 10 дана, да на њему доказујес своју памет? Зар немас емпатије ни према тако маленом створењу. Кога интересује твоје мисљење о било цему? Да ли мислис да су бебу без разлога тестирали на вирус и да је бадава дрзе у болници? По правилу ови негатори короне и празноглавци се испоставе као неемпатицне, социопатске и особе са изузетно изразеним нарцисоидним поремецајима који су само несаврсеносцу здравственог и образовног система остали нетретирани и без психијатријског третмана, на залост нас нормално одгојених и здравих јер овакви људски одрони слободно сетају медју нама и питање је тренутка када це њихове недовољно развијене лицности и обијест неком од нас нанијети мању или вецу стету.

Name

Ре ре

18.04.2021 14:42

Јеси ли ти мајке ти умоболан? Какав је то коментар и коме је то потребно? Ста ти је крива мајка малог дјетета , да на њој доказујес своју памет?

Name

Борис

18.04.2021 13:05

Сатанистима ни дјеца нису света нити постедјена.... Куда иде овај свијет...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре за Ре

18.04.2021 14:52

Да би вјеровао у своје властито мисљење, нема потребе доказивати како је тудје мисљење погрешно, поготову тако ниско, простацки и не аргументовано! Свима зелим добро здравље и разумно поступање!

ОДГОВОРИТЕ