Najmlađi pacijent zaražen koronom ima 11 dana

Zbog virusa korona u Kliničko-bolničkom centru "Dragiša Mišović" u Beogradu trenutno se nalazi 11 djece. Najmlađi pacijent ima samo 11 dana.

Srbija 18.04.2021 | 14:16
Najmlađi pacijent zaražen koronom ima 11 dana

Stanje najmlađeg pacijenta nije ugrožavjuće “može se reći da je stabilno, kaže doktorka Zorica Živković.

– Njemu je najveći problem to što ima samo 11 dana i moramo da budemo strpljivi i da sačekamo da njegov imuni sistem da neki odgovor – rekla je Živković za TV Prva.

Klinička slika za posljednja dva mjeseca se značajno promijenila u smjeru opterećujućih stanja i težih formi kod adolescentne grupe.

 To su uglavnom bili pacijenti od 12, 13 do 18 godina sa značajnim promjenama u smislu upale pluća – rekla je Živković.

Na pitanje kako bebe podnose korona virus Živković kaže da je njihovo iskustvo tokom rada za godinu dana da su sva djeca bila stabilno i dobro. Dodala je da jesu imali simptome poput temperature, žutice, digestivne smetnje.

– Naše iskustvo sa tim brojem novorođenčadi je bilo dobro, nisu se komplikovali ako je dijete bilo zdravo na rođenju pa se i ovo desilo, dobro je prošlo – rekla je ona, prenosi Telegraf.

(Srpskainfo)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Уранијумске

18.04.2021 12:24

Паприке од пелина.

ODGOVORITE
Name

Skeptik

18.04.2021 14:40

Nestorović tvrdi da prema dosadašnjem iskustvu i naučnim istraživanjima, deca se ne mogu zaraziti korona virusom tj. ne mogu "zakačiti" virus.

Name

Tanja

18.04.2021 12:27

I moje kad se rodilo prije 20 i nesto gofina imalo upalu očiju i šmrcalo pa nije onda bilo korone, a vi sad sve živo pod koronu pa ni bebe ne štedite

ODGOVORITE
Name

Re

18.04.2021 13:19

Jesi li ti majke ti umobolna? Kakav je to komentar i kome je to potrebno? Sta ti je krivo dijete od 10 dana, da na njemu dokazujes svoju pamet? Zar nemas empatije ni prema tako malenom stvorenju. Koga interesuje tvoje misljenje o bilo cemu? Da li mislis da su bebu bez razloga testirali na virus i da je badava drze u bolnici? Po pravilu ovi negatori korone i praznoglavci se ispostave kao neempaticne, sociopatske i osobe sa izuzetno izrazenim narcisoidnim poremecajima koji su samo nesavrsenoscu zdravstvenog i obrazovnog sistema ostali netretirani i bez psihijatrijskog tretmana, na zalost nas normalno odgojenih i zdravih jer ovakvi ljudski odroni slobodno setaju medju nama i pitanje je trenutka kada ce njihove nedovoljno razvijene licnosti i obijest nekom od nas nanijeti manju ili vecu stetu.

Name

Re re

18.04.2021 14:42

Jesi li ti majke ti umobolan? Kakav je to komentar i kome je to potrebno? Sta ti je kriva majka malog djeteta , da na njoj dokazujes svoju pamet?

Name

Boris

18.04.2021 13:05

Satanistima ni djeca nisu sveta niti postedjena.... Kuda ide ovaj svijet...

ODGOVORITE
Name

Re za Re

18.04.2021 14:52

Da bi vjerovao u svoje vlastito misljenje, nema potrebe dokazivati kako je tudje misljenje pogrešno, pogotovu tako nisko, prostacki i ne argumentovano! Svima zelim dobro zdravlje i razumno postupanje!

ODGOVORITE