Ана Николић жели још једно дете: Планира да замрзне јајне ћелије!

Ана Николић планира да у будућности роди још једно дете и својој ћерки подари брата или сестру. Због тога је певачица недавно посетила једну престижну клинику у Београду како би се распитала о процесу криопрезервације, односно замрзавања јајних ћелија, сазнаје Курир.

Забава 14.04.2021 | 22:01
Ана Николић жели још једно дете: Планира да замрзне јајне ћелије!

Откако је постала мајка, Ана се, како и сама каже, променила из корена. Та улога ју је омекшала, постала је брижљивија, а пази и о сваком детаљу када је у питању њена наследница коју је добила у браку са Стефаном Ђурићем Растом. Ана је признала пријатељима да би волела да у блиској будућности добије још једно дете јер јој мајчинство прија, а жели и да девојчици подари брата или сестру како не би одрастала сама. Ипак, како тренутно није у емотивној вези, нема могућност да жељу оствари, због чега се распитивала о све популарнијем процесу замрзавања јајних ћелија.

Популаран метод 

На ову одлуку се у последњих неколико година одлучује све више жена које желе да одложе потомство, како због каријере, тако и због других околности, попут не проналаска адекватног партнера. Добро је познато да се с годинама плодност смањује, па је самим тим шанса за трудноћу мања, а криопрезервација је један од избора који нуди да и у каснијим годинама постану мајке.

Наиме, јајне ћелије се замрзавају на температури од минус 196 степени Целзијуса и складиште у специјалне контејнере са течним азотом, где се чувају све до момента када жена одлучи да жели да роди дете. Тада се користе залеђене јајне ћелије и креће се у процес вантелесне оплодње.

Иако певачица још увек није донела дефинитивну одлуку, извор близак њој каже да је доста читала о томе на интернету, како сам процес изгледа, искуства парова. Она је такође и посетила једну клинику у престоници која се бави тиме и консултовала се са стручњаком. Ана је, каже саговорник, још увек неодлучна када је у питању криопрезервација, има неке недоумице, посебно јер је већ прешла 40. годину, а женама се препоручује да то ураде до 36. године. Ипак, стручњаци су јој рекли да имају искуства и са женама у петој деценији и да је процес вантелесне оплодње био успешан, те да нема разлога за бригу јер наука напредује из дана у дан.

Приступачна цена

Иначе, цена ове услуге зависи од клинике, а у просеку се креће од 1.500 до 2.500 евра по години чувања замрзнутих јајних ћелија.

Подсетимо, певачица је прво дете родила 2017. године, а иако се спекулисало да не жели више деце, недавно је за Пинк.рс изјавила да планира да прошири породицу. Ана је тада причала о својој ћерки и колико води рачуна да је све око ње чисто, а потом рекла да са другим дететом неће бити таква.

- Она се родила мало раније, прво ми је дете, била је толика стерилност, она је за три године једном била болесна, толико је чувам. У моју кућу се улази са маском и натикачама и пре ковида, ретко ко нам долази и иначе, а сад пет пута више. Сад, кад будем имала друго дете са неким дечком, нећу бити тако стерилна - рекла је Ана.

Покушали смо да ступимо у контакт са певачицом, али се она на број познат редакцији није јављала.

(курир.рс фото: АТА имагес)

Коментари / 0

Оставите коментар