Позив Влади Српске да спријечи поскупљења

Савез пензионера и потомака као заступник интереса најбројније и социјално најугроженије групације грађана позива Владу да хитно реагује на свакодневна поскупљења, прије свега животних намирница.

Република Српска 09.04.2021 | 13:29
Позив Влади Српске да спријечи поскупљења

У ситуацији када нам је привреда на кољенима због погрешних мјера за сузбијање пандемије корона вируса, од стране Штаба који је формирала Влада, када су многе породице остале без прихода, када су многи грађани на ивици глади, похлепни трговци свакодневно и тихо повећавају цијене.

Влада као најодговрнија институција Републике Српске мора да има механизме којима ће ограничити понашање трговаца у такозваном праву на слободно формирање цијена, јер се велики трговински центри лако договоре о повећању цијена. Мантра о слободном тржишту кога треба да регулише конкуренција, овдје не важи и зато мора реаговати држава.

Поново позивамо Владу и ресорно министарство, да пуну пажњу усмјере на пољопривреду и поведу широку акцију да се засије сваки педаљ обрадиве земље, да се пољопривредницима дају подстицаји и да се подрже сточари у захтјевима према Савјету министара о спријечавању увоза меса, млијека и млијечних производа.

И ми позивамо Савјет министара, предсједника Зоран Тегелтију и министра за спољну трговину Сташу Кошарца, као два кључна кадра из РС да уваже захтјеве пољопривредника.

(БН) 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Радован

09.04.2021 11:40

Каква Влада шта њих брига за пензионерима они се моле богу да вас што више побије корона.Нема давања остаје све њима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

09.04.2021 12:46

Уовом злу не тразите помоц од оног ко је дебело уцествовао у овој пропасти. То је ван памети, ...

Name

Робне резерве!!!

09.04.2021 17:59

Сад ће мо ми интервенисати!!! Небој се народе, мислимо ми на вас!!!

Name

Ре

09.04.2021 18:32

Ста зна диспецер,нит се пита а нит ста види.

Name

Новац и вриједности нису исто.

09.04.2021 11:41

Да дате свој допринос у томе што тражите. Дође вам као обавезно. Да поред пребацивања лоптице имате још оно нешто. Ако хоћете не нестајати.

ОДГОВОРИТЕ