Poziv Vladi Srpske da spriječi poskupljenja

Savez penzionera i potomaka kao zastupnik interesa najbrojnije i socijalno najugroženije grupacije građana poziva Vladu da hitno reaguje na svakodnevna poskupljenja, prije svega životnih namirnica.

Republika Srpska 09.04.2021 | 13:29
Poziv Vladi Srpske da spriječi poskupljenja

U situaciji kada nam je privreda na koljenima zbog pogrešnih mjera za suzbijanje pandemije korona virusa, od strane Štaba koji je formirala Vlada, kada su mnoge porodice ostale bez prihoda, kada su mnogi građani na ivici gladi, pohlepni trgovci svakodnevno i tiho povećavaju cijene.

Vlada kao najodgovrnija institucija Republike Srpske mora da ima mehanizme kojima će ograničiti ponašanje trgovaca u takozvanom pravu na slobodno formiranje cijena, jer se veliki trgovinski centri lako dogovore o povećanju cijena. Mantra o slobodnom tržištu koga treba da reguliše konkurencija, ovdje ne važi i zato mora reagovati država.

Ponovo pozivamo Vladu i resorno ministarstvo, da punu pažnju usmjere na poljoprivredu i povedu široku akciju da se zasije svaki pedalj obradive zemlje, da se poljoprivrednicima daju podsticaji i da se podrže stočari u zahtjevima prema Savjetu ministara o spriječavanju uvoza mesa, mlijeka i mliječnih proizvoda.

I mi pozivamo Savjet ministara, predsjednika Zoran Tegeltiju i ministra za spoljnu trgovinu Stašu Кošarca, kao dva ključna kadra iz RS da uvaže zahtjeve poljoprivrednika.

(BN) 

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Radovan

09.04.2021 11:40

Kakva Vlada šta njih briga za penzionerima oni se mole bogu da vas što više pobije korona.Nema davanja ostaje sve njima.

ODGOVORITE
Name

re

09.04.2021 12:46

Uovom zlu ne trazite pomoc od onog ko je debelo ucestvovao u ovoj propasti. To je van pameti, ...

Name

Робне резерве!!!

09.04.2021 17:59

Сад ће мо ми интервенисати!!! Небој се народе, мислимо ми на вас!!!

Name

Re

09.04.2021 18:32

Sta zna dispecer,nit se pita a nit sta vidi.

Name

Новац и вриједности нису исто.

09.04.2021 11:41

Да дате свој допринос у томе што тражите. Дође вам као обавезно. Да поред пребацивања лоптице имате још оно нешто. Ако хоћете не нестајати.

ODGOVORITE