Кинески пример путоказ смањења сиромаштва у свијету

Кина је недавно објавила Белу књигу о кинеским искуствима у смањењу сиромаштва. Резултат је да је готово 100 милиона сиромашних из пољопривредних подручја извучено из сиромаштва до краја 2020. године.

Свијет 08.04.2021 | 12:25
Кинески пример путоказ смањења сиромаштва у свијету

Према подацима Светске банке у Кини је живело 70 одсто сиромашних, а циљ за спас најсиромашнијих по Агенди одрживог развоја Уједињених нација била је 2030. година. То значи да је Кина остварила циљ 10 година пре рока.

Како је Кина створила чудо смањења сиромаштва?

Кина је побољшала укупну ефикасност смањења сиромаштва низом прецизних мера. Мере као што су ублажавање индустријског сиромаштва, ублажавање еколошког сиромаштва, ублажавање сиромаштва у образовању … постале су прецизне и моћне мере за Кину да се реши сиромаштва.

Стратегија за циљано смањење сиромаштва је кинеско чаробно оружје за победу у борби против сиромаштва, а Кина је пронашла и нови начин за човечанство да смањи сиромаштво.

У Белој књизисе наводи да су у Азији, Кина и земље АСЕАН-а заједнички покренуле план промовисања руралног смањења сиромаштва; у Африци је Кина спровела пројекте помоћи техничкој сарадњи као што су изградња инфраструктуре, пољопривреда и медицинска нега; у Латинској Америци Кина је помогла у изградњи показних центара за пољопривредну технологију како би помогла локалном становништву у земљама примаоцима да избегну сиромаштво.

Кина елиминише апсолутно сиромаштво према распореду, тако да друге земље у свету могу да виде: Сиромаштву није судбина и сиромаштво није непобедиво. Све док имамо храбрости, предвиђања и одговорности и схватимо одговарајуће методе смањења сиромаштва, човечанство ће бити у стању да напредује ка циљу решавања сиромаштва и постизања заједничког развоја.

У том смислу, кинеска достигнућа у смањењу сиромаштва и драгоцено искуство не припадају само Кини, већ и свету.

Аутор: Кинеска медијска група

Коментари / 0

Оставите коментар