Творци Астразенеке: Већа корист од могућег ризика

- Универзитет Оксфорд саопштио да је идентификација ретких крвних угрушака који су можда повезани с вакцином Астразенека, показала да системи функционишу.

Свијет 08.04.2021 | 08:23
Творци Астразенеке: Већа корист од могућег ризика

Такође се подсећа да су британски и европски регулатори утврдили да су користи вакцине веће од могућег ризика.

"Уверени смо да видимо да се праћење безбедности наставља под пажљивим надзором регулатора ... Идентификација ретких случајева крвних угрушака, који би могли бити повезани са вакцином, показује да систем безбедности функционише", рекао је у среду Ендрју Полард, директор Оксфорд Ваксин Груп, која је развила вакцину са Астразенеком, преноси Ројтерс.

Полард је навео да је безбедносни систем омогућио надзорним органима да закључе да су користи од вакцинације и даље веће од ризика, те да истовремено предузима мере које помажу да се ублажи сваки могући ризик.

Подсетимо, јуче се састајала и Европска агенција за лекове која је требало да донесе јединствен став попитању употребе Астразенека вакцине против коронавируса, али је тај став изостао јер министри здравља земаља чланица Европске уније нису постигли договор о заједничким смерницама за употребу те вакцине.

Пре састанка, Португалија, актуелни председник Савета ЕУ, затражила је од министара у писму да нађу заједнички језик у вези с употребом вакцине, јер ће у супротином бити далекосежних последица,у смислу плана вакцинације.

"Од суштинске је важности да следимо координисани европски приступ. Приступ који грађане не збуњује и који не подстиче колебање око вакцинације", рекла је комесарка ЕУ за здравство Стела Киријакидис министрима на састанку.

Земље ЕУ, међутим, препоручују различите старосне границе за употребу вакцине, иако ЕМА није препоручила ниједну због недостатка података који то оправдавају.

(Тањуг)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Ноле

08.04.2021 06:32

Знаци,од 100 људи који су примили вакцину,40 умре,то знаци да је ипак веца корист од вакцине.А то сто ти људи не би умрли да нису примили вакцину,ма кога то брига,вакцина свакако мора бити обавезна...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Ноле

08.04.2021 09:15

Ок, али бар се информиси. Од првих 17 милиона људи који су примили ову вакцину, 22 је добило тробмозу а 9 је умрло. Апсолутно је нормално да особа не зели да се вакцинисе овом вакцином, али је такодје нормално и ако неко то зели. Постоје људи којима је санса да презиве ковид минимална, па им се ризик са овом вакцином исплати. Нисмо сви срецници који немају проблема са здрављем.

Name

Драган

08.04.2021 06:58

Све сто долази из УСА и из ГБ треба забранити јер су они од настанка свијету нанијели само зло. Двије злоцинацке и терористицке дрзаве

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драгане

08.04.2021 09:47

...не сери! Да нема тих држава, Влахадија не би имала гдје да оде И зарађује за живот. Кина И Русија нису нимало расположене да дају новац за неки развој приивреде већ за наоружање...

Name

Мецава

08.04.2021 07:23

Сами се вакцинисите кадаје тако успесна .

ОДГОВОРИТЕ
Name

БиХ Омладинац

08.04.2021 08:41

Висе вјерујем Ердогану него Урсули вон Лајен: Хвала за препоруке и никакве аргументе - ја се сигурно нецу вакцинисати са Астразенеком!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Знаци

08.04.2021 12:35

Руски рулет.

ОДГОВОРИТЕ