Добојски Водовод због дуга увео драконске казне

Добојски "Водовод" је за неплаћену услугу испоруке воде потрошачима запријетио низом драстичних мјера укључујући и забрану напуштања границе БиХ.

Република Српска 06.04.2021 | 09:21
Добојски Водовод због дуга увео драконске казне

То комунално предузеће у власништву града је према Рјешењу о извршењу одредило редосљед, по којем се за неплаћену воду приликом извршног поступка дуг прво намирује продајом стана, пословног простора, куће или земљишта дужника све до намирења дуга.

- Друга мјера у низу је запљена плате, трећа пензије, затим новчаних средстава ако их корисник има било где у банкама у Републици Српској или Федерацији БиХ. Тек код пете мјере сам се шокирао када сам прочитао да ће ми бити извршена заплена и мизерног борачког додатка који примам код Одељења за борачко-инвалидску заштиту Добоја - жали се један од потрошача који не жели да му се помиње име због дуга, а у пандемији је остао без посла и нема средстава за плаћање рачуна.

На борачком додатку се не завршава списак мјера које је одредило то предузеће како би намирило дуг. Дужницима зависно од висине дуга и могућности намирења потраживања, пријете још и запљеном и продајом путничког аутомобила, забраном продужетка регистрације возила до намиривања дуга, па чак и продајом оружја ако га корисник има у посједу...

- Наведено је да ће, уколико се судским извршитељима онемогући запљена покретних ствари, ангажовати Окружни центар Судске полиције Добој да то принудно изврше - није могао да сакрије огорченост један од дужника тог комуналног предузећа.

Ипак, на крају списка мјера за обезбјеђење наплате потраживања "Водовода" је и прави "бисер". Наиме, наш саговорник је у решењу упозорен да ће комунално предузеће до измирења дуга наложити Основном суду одузимање путне исправе и да му се на тај начин онемогући прелазак државне границе и да се изрекне мера којом се забрањује коришћење личне карте за прелазак границе БиХ.

Монополистичко понашање

Удружење за заштиту потрошача "Дон" је поводом овог случаја обећало да ће се позабавити њиме и стати у одбрану потрошача у Добоју, сматрајући те мјере више него драстичним и у времену пандемије непримјереним.

- Слање опомена пред тужбу потрошачима са предвиђеним роком за јављање, како би ријешили проблем, легална је и добронамјерна радња, али слање опомена са пријетњама о одузимању имовине и свега другог је монополистичко понашање које је кажњиво законом - каже Муриса Марић.

(Новости)

Коментари / 43

Оставите коментар
Name

ДОБОЈСКИ КРКАНЛУК

06.04.2021 07:50

Ово је још један примјер добојског бандитизма. Хоће ли једном неко поставити питање непотребног запошљавања у водовод и остала градска предузећа? Све те који лијепе страначке плакате, учествују у изборним крађама треба да плате својим новцем они за чије интересе раде а не да их грађани финансирају сталним поскупљењима услуга. Сада тамо има више од пола непотребних запосленика које ми морамо финансирати. Купују скупоцене аутомобиле које користе у приватне сврхе. По којим критеријима се купује Ауди Q5 за водовод и то најскупља верзија?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хе Хе

06.04.2021 12:32

Па све је увезано, неки чланови хунте имају ауто куће које продају баш ту марку аутомобила, мора се изаћи њима у сусрет. За водовод не треба ништа боље од Ладе-Ниве, али Ладу држе неки безвезни ликови.

Name

Митар

06.04.2021 13:54

Добојске папчине који су гласали ову власт и не заслужују боље.Треба их дотјерати до просјачког штапа домсљедећих избора онда ће им глас имати цјену једне паштете!Како гласали тако вам Бог помогао

Name

Ту није крај...

06.04.2021 08:03

Такодјер и,, постени м-тел је кренуо ригорозније да овавјестава своје комитенте вец 30 - ог у мјесецу а не као до сад 7 у мјесецу да ако не измире обавезе за ТЕКУЦИ мјесец у року два дана слиједи искљуцење са мрезе. Ваљда се пласе да им у медју времену од 01 до 07 не умре који купац па остаде не плацен рацун... Брига за своје претплатнике током пандемије на завидном нивоу!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

06.04.2021 09:26

Тако вам и треба. Када сте за две пастете и тоалет папир,дали глас попу и лујци.

Name

Мајор

06.04.2021 08:05

Дивљи запад у служби црвених мундира.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДА

06.04.2021 11:17

Мајор без војске.

Name

брат Ђуро

06.04.2021 08:06

...Комунално предузеће наложити Основном суду ... ДОБОЈ (до Бога је ). Нико други није крив. Људи моји је ли то могуће? Радановић

ОДГОВОРИТЕ
Name

Отадзбина је тамо где је боље

06.04.2021 09:57

Све је могуце .Зато свако ко има имало памети це гледати да сто пре побегне из тог пакла црвенне секте Ја сам отисао у Њемацку пре 5 год ....Нисам могао бољу ствар у зивоту направити.Имам веца права и боље сам постован као странац у Њемацкој него док сам доле зивио и где ми је отац погинуо као борац РС Данке Додјцлан моја нова отадзбино

Name

Урош

06.04.2021 08:12

Дабогда вас уништио СНСД гласали сте за те будале.Ниста боље и не заслужујете.Немате се сад коме жалити.Идете у Федерацију радити и по дневнице а гласате за секту Додикову.Баш ми је драго народ је луд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

просјечна сељачина

06.04.2021 09:43

Ја сам гласао за њих. толико мрзим све ово да мислим да ће ови најбрже да сјебу ово све. А и мада стварно немам неки живот и кубурим крај са крејем, ја једноставно једва чекам да видим како ће све отићи у курац

Name

Љуба

06.04.2021 08:15

То могу само судском одлуком а никако они као предузеће Можда им је одобрила Вулићка и њен бог

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хе Хе

06.04.2021 08:57

То би тако требало бити. Заборвили сте да у Добоју живи "Божија" кћи.

Name

Иван

06.04.2021 09:08

Наравно, само када је дуг неспоран суд ће им без проблема одобрити извршење. Само што би редослијед требао бити блокада дијела примања, покретности па непокретности. На крају, ипак, вода се мора плаћати и то је неспорно.

Name

Нострадамус

06.04.2021 10:11

Е то је тај Дрзавни терор односно терор СНСД-еа ткз.Црвене Секте која назалост има упористе и у СПЦ.Неплатис ТВ претплату умјесто да ти одузму Телевизор они ти носе фризидер возе трактор сијацицу као мом родјаку.Сада због неплацене воде умјесто да ти искљуце воду они ти одузимају стан куцу земљу.За неплацену струју умјесто да ти искљуце струју они це поцети да вам води зену дјецу у логор њима никада неце бити доста лукјсузних аута хеликоптера вила дебелих рацуна по разним егзотицним дестинацијама.

Name

Ре иван

06.04.2021 15:55

Е мој Иване ,засто би се вода и морала плацати!?Мозе ли дрзава бар то неопходно природно богаство народу дати без накнаде !Добивамо ли ишта од дрзаве која само смисља које би нове намете могла увести!Коме ми то плацамо ,дрзавним криминалцима који се разбацују тим новцем

Name

Народ нема хљеба

06.04.2021 08:22

Сад им и воду забранили. Страв7цне цијене воде да напуне дјешове криминалне секте и њихове гласацке масинерије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крле

06.04.2021 08:23

"Водовод запријетио због дуга напуштање граница БиХ"...морам се уштинути да видим јесам ли будан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неко

06.04.2021 08:27

Све је могуће у овој нашој држави

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕСТРИКТИВНЕ МЈЕРЕ

06.04.2021 08:29

КАД ЦЕ ДРЗАВА ВРАТИТИ ГРАДЈАНИМА СТО ИМ ДУГУЈЕ.ГДЈЕ СУ ПСРЕ ОД ОРОДАТИХ ФИРМИ У КОЈИМС СУ ГРАДЈАНИ ИМАЛИ РАЗНЕ ВРСТЕ АКЦИЈА ПОЦЕВ ОД МАРКОВИЦЕВИХ ДИОНИЦА ГДЈЕ ЈЕ ИДБИЈЕНО ОД ПЛАТЕ.ГДЈЕ ЈЕ ФОНД КИЦНОГ ОСИГУРАЊА КОЈИ ЈЕ ГИДИНАМА УПЛАЦИВАН ПРЕ РАТА.ГДЈЕ СУ ОАРЕ ОД ОТКУПА СТАНОВА И ТОГ ФОБДА ИЗ КОГ ЈЕ ТРЕБАЛО РЈЕСАВАТИ ПИРАЊА СТАМБЕНА ОНИХ КОЈИ СУ ГОДИНАМА УПЛАЦИВАЛИ У ТСЈ ФОНД.ГДЈЕ СУ ОРЕДУЗЕЦА КОЈА СУ БОРЦИ ОСТАВИЛИ КАД СУ МОБИЛИСАНИ У РАТ А КАД СУ СЕ БРАТИЛИ НИСУ ИМАЛИ ГДЈЕ РАДИТИ.ОВИ ГОЛОМУДАСИ КОЈИ НИСУ ОД ОВОГ НИСТА СТВОРИЛИ,ВЕЦ СВЕ УНИСТИЛИ И РАСПРОДАЛИ И ДРЗАВУ ЗАДУЗИЛИ ,НАКУПИЛИ СЕБИ ПАРЕ И СМЈЕСТИКИ ГУЗ.... У ФОТЕЉЕ И САД МАЛТРАЈУ ОВАЈ НАРОД.СВЕ ДОК НЕ ПРОРАДЕ МОТКЕ.САМИ ЦЕ БИТИ КРИВИ ЗА ПНО СТО СЛЕДИ.ПЛИЈЕНЕ ЉУДИМА ИМОВИНУ ЗА СИЦУ,А ХОЦЕ ЛИ ОДУЗЕТИ ДОКУМЕНТЕ ДИРЕКТОРИМА КОЈИ СУ НАПРАВИЛИ МИЛИОНСКЕ ГУБИТКЕ.КО ЦЕ УЗЕТИ ДОКУМЕНТЕ ДУРЕКТОРИМА ФОНДА ЗДРАВСТВА ЗА НЕУПЛАЦЕНЕ ДОПРИНОСА ЗА СВОЈЕ РАДНИКЕ.МЕДАЉА ИМА ДВИЈЕ СТРАНЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Клобучар

06.04.2021 08:36

Само суд може донијети ове одлуке, комунално предузеће може тужити дужника и тражити наплату на неки од начина. Вода је роба као и све друго и мора се платити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДА

06.04.2021 10:21

Ако не платис три мјесеца воду они могу да ти искљуце воду па када намирис дуговање да ти поново пусти воду.То је једино сто би требали да раде,све друго је терор над народом.Тако је и са струјим телефоном гријањем итд.Нико не избјегава да плати рацуне али мора да испуњава друге услове како би намирио своја дуговања као нпр.довољна и редовна примања у виду плате или социјалне помоци ако је социјално угрозен.Такодје испорука воде мора бити квалитетна и редовна како воде тако и електрицне енергије гријања путна инфраструктура то су основни услови које треба обезбједити градјанима.

Name

Мрква

06.04.2021 09:03

ХАХАХА то су бабске прице, цуј ВОДОВОД да одузима Документе?? Могу да ме пољубе у буљу, стока болесна. Ето народе мој за кога сте гласали, сад зовите ВЕПРА нека вам плати рацуне

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аса

06.04.2021 09:04

Обично незнање ликова секташа страначких правника. Не може град нити једним актом уведти нити тражити наведене санкције. Пресмјешно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Идеално

06.04.2021 10:22

Ма није ту у питању више ни знање ни незнање... Сама изјава да ће Комунално да наложи СУДУ да уради ово и оно, то је поента. А да ли је то идиотизам или идиотлук...ма ко те пита за то...

Name

Намјере су

06.04.2021 11:29

По сриједи, криминалне а народ нема новца, сав новац је код неколицине криминалаца....

Name

Пешо

06.04.2021 09:10

Само страше људе, све што су навели могу окачати мачку о реп. То једино може у Тунгузији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тадеј

06.04.2021 09:13

Кад се папчине устоличе они мисле да се могу играти са божијим јајима. Ово само може да изазове народ да их летвама скине с власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мудеј

06.04.2021 13:41

Тадеј, каквим летвама, ко је изабрао сво ово руководство? Народ и то не давно, прије пар мјесеци. Шта сада тражите, поштујте све...нема куд довели сте их најлегалније, демократски, која анархија, која диктатура, избори прије пар мјесеци све су рекли. Гдје нисам у праву.

Name

Сила владајуце клике

06.04.2021 09:16

Руководство јавних предузеца поставља власт,а посто је код нас власт иста од рата до данас они су приватизовали град,све је њихово цак и судска полиција,и МУП је проприватна организација.Излаз је да се та фирма подијели на три или висе да немају монопол,и излаз је у изборима гласајмо за нове људе,мозда неце одмах бити боље али их мијењајмо сваких избора.Недајмо им прилику да се одомаце у сили и криминалу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Идеално

06.04.2021 09:25

Ма све је то супер. Град Добој, толико има неписменог становништва, који чак не знају ни гласати без водича и помоћи другог лица(задњи избори), да они то неће ни сконтати. Па зато су и гласовали...уздравље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Поздрав из земље Сафари

06.04.2021 09:26

Хау јес ноу,што би рекле колеге са би би сија ??.Само ако суд донесе одлуку о одузимању,онда може.Намјерно их пустити да нешто узму и онда их тужити за крађу,накалемити још повреду угледа,менталне проблеме итд,добар адвокат све ријеши.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоб

06.04.2021 09:29

Понестаје новца у буџету, ваља сад се намирити а Додик неумије да штеди него расипа.Народ ће то догодине казнити на изборима и акоБогда промјенити на боље.Само мјере су од предузећа неизводљива без суда, али вода се мора плаћати, шта би било тек са ел.енергијом...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јанко цариник

06.04.2021 09:40

Треба донијети одлуку да се ваде органи ко не плати воду. А овима сто су гласали за ове канцере поруцујем да се надам да це бити горе. Исто тако бих истакао да је нацелнику борису јериницу јако зао и непријатно због ове кризе па имате сви махање са малдива. Добро сте цули, јуце је досао са малдива..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фениx

06.04.2021 09:46

Па вец пар година полове борачки додатак на било који дуг у цјелој Републици Српској.И то и онај на годишњем нивоу.НАРОДЕ ! ОКУПИРАНИ СМО!

ОДГОВОРИТЕ
Name

РТ

06.04.2021 11:09

У водоводу је све могуце. У Бијељини водовод наплацује мјесецно 10 км од људи који немају ни један кубик потросене воде. То мозе само код нас. Нормално би било да се плати додатак на потросацко бројило несто мање од 3 км. Лоповлук завладао на све стране.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДОБО2021

06.04.2021 11:15

Расптајте се како је прошао прошли директор који је покушао да кулучи народ? Сину градоначелника купио Ауди Q5 а народу слао рјешења о извршењу и..... дошла маца на вратанца!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ето

06.04.2021 11:16

Тамо је директор син Обрена Петровића,Игор,који као и Бајин Игор има "велике потребе".То је иначе предузеће за удомљавање страначких ботова-крадљиваца избора,од којих многи и не долазе на посао,воде се само на платном списку,и дјевојака 'за забаву" локалних моћника.Све то,наравно,много кошта и неко то мора платити,а ко ће други до грађани?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

греендестинy

06.04.2021 12:05

Добро увјежбана фора, гдје се дижу цијене комуналија а истовремено се забрањује рад. Дужницима се запљењује имовина која се дијели између свих умијешаних. Рјешење је оспоравати, жалити се и тужити а не јаукати и бјежати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Старина

06.04.2021 12:06

Шта ако водовод не измирује своје обавезе према електро дистрибуцији,доприносе за пензионо и здравствено осигурање

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крајишник

06.04.2021 12:19

Прво за неплаћање комуналних услуга као струја и вода иде искључивање због не плаћања,а не извршење?!!За дуговање иде утуживање,али ни тад комунално предузеће не може подузимат извршење без Судске одлуке,а Суд је тај који тражи информације о имовини,а колико знам то траје годинама јер утуживање од стране тих идиота није хитан поступак!Ваш адвокат.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лаик

06.04.2021 12:28

Тај исти водовод је власништво Грађана Града Добоја, осим ако га неко није приватизовао а да ми то не знамо. На принудну наплату се иде када се изцрпе све остале могућности наплате. То да ти узму документа због дуга за воду, рекао би свашта, не желим да се вулгарно изражавам.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Соко

06.04.2021 15:04

Коконтролише готовинске уплате водоводу и Диргу у Добоју.Што уплате не иду преко банке како би се новцу ушло у траг. Од тих пара се купују избори и лоповлуци финансирају.