Вакцинисани би могли путовати без ПЦР теста

“Особа која је у потпуности вакцинисана се у будућности мора третирати као и особе са свјежим негативним тестом на вирус корона”, рекао је министар здравства Јенс Шпан у разговору за недјељно издање дневника Билд.

Свијет 04.04.2021 | 16:48
Вакцинисани би могли путовати без ПЦР теста

Њемачки епидемиолошки институт "Роберт Кох" објавио је како код вакцинисаних против вируса корона нема неког ризика од преноса заразе након чега је њемачки министар здравства данас најавио ублажене мјере за вакцинисане. 

“Ко је у потпуности вакцинисан, он се у будућности мора третирати као и особе са свјежим негативним тестом на вирус корона”, рекао је министар здравства Јенс Шпан у разговору за недјељно издање дневника Билд.

Шпан се притом позива на извјештај државног епидемиолошког института "Роберт Кох" из којег произлази да је код особа које су у потпуности вакцинисане могуће преношење вируса мање него код особа које су тестиране негативно.

“Пренос вируса кона код особа које су цијепљене, најкасније 15 дана након примања и друге дозе вакцине, мањи је него код особа с негативним тестом на вирус корона”, произлази из извјештаја Института "Роберт Кох".

Према мишљењу тог института, особе које су примиле и другу дозу вакцине, требале би бити ослобођене обавезних тестова и карантине.

Министар здравља је рекао како је извјештај "Роберт Кох" института послано савезним покрајинама у суботу те како би се што прије требало вакцинисане ослободити обавезе тестирања и самоизолације.

Вакцинисане особе би тако могле имати приступ услугама попут фризера или уласка у трговине или музеје гдје се захтијева актуелни негативни тест.

“Ми бисмо у сљедећим седмицама у разговору с покрајинским властима требали нове мјере провести у дјело”, рекао је Шпан.

(Агенције)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Хахаха

04.04.2021 15:06

Ма гоните се висе и са прц тестом и са вакцинама.....мени не треба ни једно ни друго а ни та путовања којима били и тедрос одредјују политику.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

04.04.2021 16:02

Наравно.... Ти из свог села никад ниси ни изасао ??????

Name

Без пасоса

04.04.2021 16:30

Ко хоце нек се вакцинисе, ко неце нек остане у својој рупи! Људи не знају пустити воду послије нузде ал зато знају на цему небо стоји и од цега се праве вакцине!

Name

ре

06.04.2021 09:49

Нека раде како зеле у СВОЈОЈ дрзави, нецемо им ми наметати правила као ни они нама, ако казу за долазак код њих треба тест, то је као за вису, требас испунити увијете који су за то и готово, ако не мозе а низмо ми могли 17 година па ста, презивјели.

Name

МЕНАГЕР

04.04.2021 17:11

Ја колико видим у будуцности це сваки градјанин са собом морати носити једну фасциклу са разно разним потврдама тестовима итд На уласку у било који објекат це морати показивати потврде које су потребне за улазак у тај објекат Мислим да је лаксе уградити неки цип са свим податцима у сваког цовјека а сензори на уласку у објекте би преко тог ципа оцитали све потребне информације у вези тог цовјека

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ноле

04.04.2021 17:17

Хахаха,комедија.Исправљају греске у ходу,сваких пар дана нове одлуке.Сад одједном онај ко се вакцинисао тезе мозе пренијети вирус него онај ко има негативан ПЦР тест.Знаци,овај вакцинисани мозе и имати вирус,али га мање преноси него неко ко нема уопсте вирус у себи,тј.код ових вакцинисаних вирус у додиру с ваздухом одмах угине и пада на тло тик поред усне под углом од 90 степени.Невјероватно ста се ради да би се вакцина промовисала.Ови са идејама су зајебали цак и Снсд кад смисљају нову пљацку...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Станисављевиц

04.04.2021 20:39

На сву срецу не уклапам се у Агенду 20/30 па ме се то недотице,нек се боду тестирају бас ме брига

ОДГОВОРИТЕ
Name

хм

05.04.2021 09:37

Па знају јер читају на више страних језика и слушају научнике и докторе изван сзо.... искрено након 8 година живота у 2 ЕУ земље и у једној азијској држави могу вам рећи да ништа ама баш ништа нећете пропустити ни остајањем у свом селу. Жао ми је ових што мисле другачије, али што се каже не конташ и не схватиш док не одеш. И господо-- сви ови намети са пелцовањем и прц тестовима су потпуно неуставни у свакој држави то да знате.

ОДГОВОРИТЕ