Критике из Женеве: Европа споро вакцинише

СЗО критиковала "неприхватљиву" спорост вакцинације против корона вируса у Европи, која је месецима суочена са веома забрињавајућом епидемиолошком ситуацијом.

Свијет 01.04.2021 | 11:00
Критике из Женеве: Европа споро вакцинише

"Спорим темпом вакцинације продужава се пандемија", саопштио је европски огранак СЗО и указује да је број нових случајева у Европи нагло повећан у последњих пет недеља.

Директор СЗО за Европу Ханс Клуге поручио је да су "вакцине најбољи пут за излазак из пандемије". "Не само да делују, вец́ су и врло ефикасне у ограничавању инфекција. Ипак, примена ових вакцина је неприхватљиво спора", навео је Клуге у саопштењу.

"Да будем јасан морамо убрзати процес повец́ањем производње, смањењем препрека за испоруку вакцина и употребом било које дозе коју имамо на залихама", истакао је Клуге.

Клуге је такође упозорио да је веома забрињавајућа ситуација у региону у последњих неколико месеци.

У европском региону СЗО, који укључује педесетак земаља укључујуц́и Русију и неколико држава централне Азије, број умрлих прошле недеље премашио је 24.000 и "убрзано" се приближава милионској бројки, наводи та организација.

Број новозаражених је на недељном нивоу достигао 1,6 милиона, док је био испод милион пре само пет недеља, указује СЗО.

(Бета)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Милан

01.04.2021 09:08

ма јел се то шале ???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кај ..??

01.04.2021 09:10

Не продузава се пандемија кретени. Вец продузава се и повецава смртност становниства. Сто вама,да се закљуцити одговара. Јер ово се љетос добро смирило тако да сте могли доста тога урадити. Али нисте. Засто..?? То ми не знамо ви то најбоље знате лопови. Уосталом треба урадити истразивање.а то јест ко се вакцинисао треба га послије неколко времена намјерно заразити да се види и доказе уцинковитост сваке од вакцина. Увјек има добровољаца и било је

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ноле

01.04.2021 13:08

Ма не мора их намјерно заразити,само сацекајмо новембар па це истина изаци на видјело.Бице заразених вакцинисаних и невакцинисаних,зиви били па видјели...

Name

МИКИ

01.04.2021 09:14

ДАБОГДА ВАС БОГ ВАКЦИНИСАО..А ХОЦЕ..АМИН

ОДГОВОРИТЕ