Црна Гора релаксира мјере: Полицијски час се скраћује

Полицијски час у Црној Гори од данас је краћи за један сат, у десет општина отварају се баште угоститељских објеката, а почиње и вакцинација новинара.

Регион 01.04.2021 | 10:03
Црна Гора релаксира мјере: Полицијски час се скраћује

Грађани ће од сада моћи да се крећу од 5.00 до 22.00 часа, сат времена дуже. Нове мјере важиће до 9. априла

Баште угоститељских објеката биће отворене у Подгорици, Бару, Колашину, Мојковцу, Бијелом Пољу, Андријевици, Пљевљима, Беранама, Улцињу и на Цетињу, а радиће до 21.00 час.

Министар здравља Црне Горе Јелена Боровић Бојовић рекла је јуче на конференцији за новинаре да у баштама за једним столом смију сједјети највише двије особе, размак између столова мора бити метар и по, а забрана музике остаје на снази.

Привредни субјекти од данас ће умјесто до 20.00 радити до 21.00 часова. Тржни центри и даље остају затворени, а досадашња ограничења остају у Никшићу и Шавнику због озбиљне епидемиолошке ситуације.

И забрана међуградског саобраћаја остаје на снази.

Из Министарства здравља је најављено да данас почиње вакцинација запослених у медијима вакцинама АстраЗенеца. У Подгорици ће бити вакцинисани у Дому ЈНА, а у осталима општинама на постојећим пунктовима.

"Министарство позива на солидарност међу самим редакцијама у вези са приоритетом вакцинације оних који су на терену (новинари, водитељи, сниматељи и фоторепортери), али коначну одлуку о редослиједу препуштамо вама. Званична пријава за регистрацију није потребна", наводи се у саопштењу.

(Срна)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ноле

01.04.2021 08:10

Какав дебилизам.Ове мјере имају логицко упористе на нивоу дјетета од 10 година.Невјероватно...

ОДГОВОРИТЕ