Бијељина: Протести закупаца због двоструких аршина

Незадовољни закупци простора у Агротржном центру Бијељина протествовали су јер им је, због продужавања епидемиолошких мјера, онемогућен рад. Сматрају да су мјере неравноправне и апсурдне.

Република Српска 29.03.2021 | 11:35
Бијељина: Протести закупаца због двоструких аршина

Док многе радње у осталим тржним центрима настављају са радом, закупци у Агрожном центру у Бијељини су протествовали.

‘’Радници и власници штандова на АТЦ-у смо се самоиницијативно окупили зато што не радимо већ седам дана и нигдје нас, ни у медијима, ни било гдје, нема. Раде остали тржни центри. 

Ми нисмо против мјера, ми јесмо за мјере али за мјере – свима исто, јер ништа они немају више квадрата, ми имамо довољно и квадрата и можемо све мјере да проведемо, само да нас пусте да радимо’’ , навела је Ранка Мијатовић, закупац простора у Агротржном центру.

Невенка Игњатовић, такође закупац у Агротржном центру истиче:

‘’Нама трошкови и обавезе иду, а нико ништа везано за нас не помиње. Ми смо за то, поштоваћемо мјере али мислим да треба да имамо и ми неке услове. Имамо три улаза, имамо одвојене просторе, може да се дозволи одређен број купаца да улази и роба нам је сезонска, то што имамо од робе стоји тако, доћи ће љето, ми од тога ништа нема, пропадамо’’.

Радници додају, у колико се не ријеши њихово питање рада, да су спремни на одјављивање радњи јер у супротом имају више штете него добити.

‘’Очекивали смо и надали се, основано наравно, да ће се у петак најзад добити дозвола за рад у тржним центрима, што се, нажалост, није догодило. Ово је, ја то морам рећи јер сам у сталном контакту са овим људима, вапај очајника.

Они су доведени на ивицу провалије и ово заиста не види само онај ко то не жели да види. Њихова ситуација и њихова егзистенција, њихов опстанак елементарни је угрожен и они овако даље не могу.

Ово је, да кажем посљедњи вапај, нећу рећи упозорење, али то јесте тако, треба да се нешто промијени, да се пусти да раде јер опет понављам, они не могу опстати.’’ рекао је Милорад Стевић, извршни директор предузетничке коморе ‘’Бијељина’’.

Закупци простора поручују властима Републике Српске да им се омогући даљи рад и да се контрапродуктивне мјере прекину.

БН ТВ

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Миркан

29.03.2021 09:47

Да се мене пита,а не пита,затворио бих све тржне центре.Трговина није у функцији развоја нигдје,а поготово код нас који немамо своју домаћу робу већ продајемо искључиво увозну.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик-

29.03.2021 09:58

Нико не спомиње корону и епидемију као да је све искључиво ово политичко питање. И управу су, и јесте само политичко питање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Станисављевиц

29.03.2021 10:38

Замисли да неко твој се разболи или она волонтирај у болници

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бн

29.03.2021 11:43

Цацановиц себи дизе цијену посто је опљацко фирму. Па сви трзни центри си затворени. А ово су они сто раде на црно, нека изваде пореске картице

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

29.03.2021 15:03

У праву су људи или сви да затворе или нико. Ено и Бинго ради ко фол само прехрана а оно све иде. Лоповлук само такав.А Митровић покрива селотејпом натписе и готово унутра све ради.

Name

ТЦ

29.03.2021 11:49

Па њихов директор вози Ланд Ровер Спорт Дисцоверy, љетује у корони у Порто Монтенегру, зимује на Копаонику и објављује слике, док многи који уредно плацају порез нису били у корони на љетовању или зимовању.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пензионер

29.03.2021 14:17

Ад Град је унистила Јасминка Новаковиц ,смјењујуци директоре у мандату за добру лову и ти исти директори тузе фирму и добију новац.Радници мотке у руке и истјерати багру из фирме.Радници немају плате а Јасминки се мора исплатити плата,гдје то има.

Name

Златко

29.03.2021 14:28

Фирма ад Град је на рубу пропасти јер су је унистили директори СНСД ,покрали су све заједно са Надзорним одборором .Директор и изврсни директори имају плату преко двије хиљаде а довели су раднике да немају плату.Саво Јовановиц је изврсни за финансије а посједује само легални 8 разреда,није ни цудо сто су птопали јер видите ко их води.

Name

Ре

29.03.2021 16:33

Цацановицу ако подрзавас Петровица, да дас оставку јер то је Републицко предузеце а ти стално пљујес Миловановица и Лазица, ако ниста друго колеге су ти. Буди фаца па отвори ДОО, а не плата 2.5 хиљаде, ауто, телефон зимовања љетовања у доба кризе . Скромност је врлина, а не срамота.

Name

Бивси радник

29.03.2021 17:00

Ово предузеце је унистио СНСД и њихови похлепни директори заједно са предсједницом Надзорног одбора Јасминком Новаковиц којој је пети мандат у овој фирми.Опустосили су фирму.