Bijeljina: Protesti zakupaca zbog dvostrukih aršina

Nezadovoljni zakupci prostora u Agrotržnom centru Bijeljina protestvovali su jer im je, zbog produžavanja epidemioloških mjera, onemogućen rad. Smatraju da su mjere neravnopravne i apsurdne.

Republika Srpska 29.03.2021 | 11:35
Bijeljina: Protesti zakupaca zbog dvostrukih aršina

Dok mnoge radnje u ostalim tržnim centrima nastavljaju sa radom, zakupci u Agrožnom centru u Bijeljini su protestvovali.

‘’Radnici i vlasnici štandova na ATC-u smo se samoinicijativno okupili zato što ne radimo već sedam dana i nigdje nas, ni u medijima, ni bilo gdje, nema. Rade ostali tržni centri. 

Mi nismo protiv mjera, mi jesmo za mjere ali za mjere – svima isto, jer ništa oni nemaju više kvadrata, mi imamo dovoljno i kvadrata i možemo sve mjere da provedemo, samo da nas puste da radimo’’ , navela je Ranka Mijatović, zakupac prostora u Agrotržnom centru.

Nevenka Ignjatović, takođe zakupac u Agrotržnom centru ističe:

‘’Nama troškovi i obaveze idu, a niko ništa vezano za nas ne pominje. Mi smo za to, poštovaćemo mjere ali mislim da treba da imamo i mi neke uslove. Imamo tri ulaza, imamo odvojene prostore, može da se dozvoli određen broj kupaca da ulazi i roba nam je sezonska, to što imamo od robe stoji tako, doći će ljeto, mi od toga ništa nema, propadamo’’.

Radnici dodaju, u koliko se ne riješi njihovo pitanje rada, da su spremni na odjavljivanje radnji jer u suprotom imaju više štete nego dobiti.

‘’Očekivali smo i nadali se, osnovano naravno, da će se u petak najzad dobiti dozvola za rad u tržnim centrima, što se, nažalost, nije dogodilo. Ovo je, ja to moram reći jer sam u stalnom kontaktu sa ovim ljudima, vapaj očajnika.

Oni su dovedeni na ivicu provalije i ovo zaista ne vidi samo onaj ko to ne želi da vidi. Njihova situacija i njihova egzistencija, njihov opstanak elementarni je ugrožen i oni ovako dalje ne mogu.

Ovo je, da kažem posljednji vapaj, neću reći upozorenje, ali to jeste tako, treba da se nešto promijeni, da se pusti da rade jer opet ponavljam, oni ne mogu opstati.’’ rekao je Milorad Stević, izvršni direktor preduzetničke komore ‘’Bijeljina’’.

Zakupci prostora poručuju vlastima Republike Srpske da im se omogući dalji rad i da se kontraproduktivne mjere prekinu.

BN TV

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Mirkan

29.03.2021 09:47

Da se mene pita,a ne pita,zatvorio bih sve tržne centre.Trgovina nije u funkciji razvoja nigdje,a pogotovo kod nas koji nemamo svoju domaću robu već prodajemo isključivo uvoznu.

ODGOVORITE
Name

Skeptik-

29.03.2021 09:58

Niko ne spominje koronu i epidemiju kao da je sve isključivo ovo političko pitanje. I upravu su, i jeste samo političko pitanje.

ODGOVORITE
Name

Stanisavljevic

29.03.2021 10:38

Zamisli da neko tvoj se razboli ili ona volontiraj u bolnici

ODGOVORITE
Name

Bn

29.03.2021 11:43

Cacanovic sebi dize cijenu posto je opljacko firmu. Pa svi trzni centri si zatvoreni. A ovo su oni sto rade na crno, neka izvade poreske kartice

ODGOVORITE
Name

Pa

29.03.2021 15:03

U pravu su ljudi ili svi da zatvore ili niko. Eno i Bingo radi ko fol samo prehrana a ono sve ide. Lopovluk samo takav.A Mitrović pokriva selotejpom natpise i gotovo unutra sve radi.

Name

TC

29.03.2021 11:49

Pa njihov direktor vozi Land Rover Sport Discovery, ljetuje u koroni u Porto Montenegru, zimuje na Kopaoniku i objavljuje slike, dok mnogi koji uredno placaju porez nisu bili u koroni na ljetovanju ili zimovanju.

ODGOVORITE
Name

Penzioner

29.03.2021 14:17

Ad Grad je unistila Jasminka Novakovic ,smjenjujuci direktore u mandatu za dobru lovu i ti isti direktori tuze firmu i dobiju novac.Radnici motke u ruke i istjerati bagru iz firme.Radnici nemaju plate a Jasminki se mora isplatiti plata,gdje to ima.

Name

Zlatko

29.03.2021 14:28

Firma ad Grad je na rubu propasti jer su je unistili direktori SNSD ,pokrali su sve zajedno sa Nadzornim odbororom .Direktor i izvrsni direktori imaju platu preko dvije hiljade a doveli su radnike da nemaju platu.Savo Jovanovic je izvrsni za finansije a posjeduje samo legalni 8 razreda,nije ni cudo sto su ptopali jer vidite ko ih vodi.

Name

Re

29.03.2021 16:33

Cacanovicu ako podrzavas Petrovica, da das ostavku jer to je Republicko preduzece a ti stalno pljujes Milovanovica i Lazica, ako nista drugo kolege su ti. Budi faca pa otvori DOO, a ne plata 2.5 hiljade, auto, telefon zimovanja ljetovanja u doba krize . Skromnost je vrlina, a ne sramota.

Name

Bivsi radnik

29.03.2021 17:00

Ovo preduzece je unistio SNSD i njihovi pohlepni direktori zajedno sa predsjednicom Nadzornog odbora Jasminkom Novakovic kojoj je peti mandat u ovoj firmi.Opustosili su firmu.