"Нико се не смије мијешати у унутрашње послове Кине"

Кинески државни саветник и министар спољних послова Ванг Ји састао се у уторак са руским колегом Сергејем Лавровим у Гуилину у Аутономном региону Гуангси Џуанг на југу Кине.

Свијет 23.03.2021 | 11:33
"Нико се не смије мијешати у унутрашње послове Кине"

Ванг Ји је током тог сусрета подвукао да се нико не сме мијешати у унутрашње послове Кине измишљањем лажи и манипулацијама неколико западних сила које не представљају међународну заједницу.

Током заједничке пресконференције након разговора двојице шефова дипломатија, Ванг је позвао на сарадњу са Русијом у борби против пандемије и јачању веза.

Ванг је такође апеловао на све земље да преиспитају основне принципе Повеље УН-а и да увјежбају истински мултилатерализам како би изградиле заједницу са заједничком будућношћу човјечанства.

Ванг је рекао да санкције ЕУ према Кини крше међународно право, а кинеска влада одлучно штити државни суверенитет, безбједност и развојне интересе.

Првобитна намјера Кине о сарадњи у борби против ковида-19 је да развија хуманитарни дух, да омогући да се што више људи вакцинише и да извуче друштво из пандемије, рекао је Ванг одговарајући на питање новинара ЦГТН-а.

Кина и Русија такође истражују начине за промовисање узајамног признавања здравствених уверења за међународна путовања, рекао је Ванг.

(БН)

 

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Брус Ли

23.03.2021 10:53

то је могло пролазити у доба Несврстаних и када није било оволиког протока информација. Када једна земља ради злоцине против одредјене етницке групе унутар својих граница итекако се друге земље могу мијесати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гу

23.03.2021 14:28

Злоцини се раде свугде и у бих и у америци

Name

Цовјецанство

23.03.2021 12:31

Није цивилизовано.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ко

23.03.2021 14:03

О чему Кинези о поштењу..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бицакциц

24.03.2021 09:09

Кина је данас највеце свјетско трзисте,не САД,има најбољу мрезу аутопутева на свијету,не САД! Овладала је високим технологијама и то се види у њеном новом наорузању од које УСА застаје дах.Има ракете које могу потопити сваки САД носац авиона сто амере доводи до плаца. Русија је највеци производјац зита на свијету не САД.Русија има технолоску предност у наорузању не САД. САД је данас избусен куртон.

Name

Неђо.24.03.2021

24.03.2021 16:07

Бицакциц-управу сте,али је тешко признати неистомишљеницима.