Медицински саветници из САД-а и Кине удружују снаге против пандемије

Размена информација и прекогранична сарадња од суштинског су значаја у борби против ковида 19, изјавили су медицински саветници из САД-а и Кине, у ретком знаку солидарности.

Свијет 18.03.2021 | 08:47
Медицински саветници из САД-а и Кине удружују снаге против пандемије

Главни медицински саветник америчког председника Ентони Фаучи разговарао је заједно са кинеским стручњаком за респираторне болести Џунгом Наншаном, на вебинару који је организовао Универзитет у Единбургу.

Одлуку америчког председника Џоа Бајдена да обнови финансирање Светске здравствене организације (СЗО), Џунг је похвалио као „заиста добру вест“.

За Џунга, СЗО коју подржавају САД може играти још вец́у улогу у прерасподели вакцина.

„Десетак земаља има око 75 посто вакцина“, упозорио је бивши председник Кинеског лекарског удружења, који је позвао на даљу међународну подршку у КОВАКС-у, коју подржавају САД и Кина.

Попут Џунга и Фаучи је заговорник глобалне вакцинације, јер вирус може да се размножава и потенцијално мутира у земљама са ниским стопама вакцинације, што може довести до новог таласа вируса.

(БН)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ПЛАНдемија

18.03.2021 08:08

Па зар већ нису годинама били удружени...али при стварању ове епидемије? Па зар у Вугхану нису имали заједничку лабораторију????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Амери

18.03.2021 09:16

Енглези су то произвели у Кини.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Наши

18.03.2021 12:38

"челични пријатељи"! Зашто са нама не праве пројекте , већ са САД? Ми Срби их обожавамо, бранимо...али слаба вајда. Ми смо њима, Кинезима, нико и ништа и поред свега!

ОДГОВОРИТЕ