Европа не жели више толерисати криминал у Босни и Херцеговини!

Европска унија не види проблем у уређењу БиХ, већ у политичарима који су на власти, а који свој криминал маскирају под причом заштите виталних националних интереса, тврде саговорници у емисији „Глобално“. Они наводе да Европа више не жели толерисати криминал у Босни и Херцеговини.

Босна и Херцеговина 10.03.2021 | 23:02
Европа не жели више толерисати криминал у Босни и Херцеговини!

Тезе појединих бх.политичара да би странци, зарад бржег пута БиХ у Европску унију, жељели да уруше Републику Српску и изграде унитарну Босну и Херцеговину немају упориште у реалности, јер је питање колико би то било легално, и да ли на то има право високи представник у БиХ, оцјењује доц. др Деспот Ковачевић са београдског Факултета политичких наука.  

- Чини ми се да ту не функционише контрола високог представника и ту настаје низ проблема. Међутим, не видим лошу намјеру ЕУ, не видим могућност непостојања Републике Српске, каже Ковачевић и упозорава да би то могло бити отварање једног новог конфликта који би трајно урушио било који потенцијал Босне и Херцеговине.  

Бивши амбасадор БиХ у Бриселу Драшко Аћимовић тврди да никада није чуо да иједан званичник у Бриселу или у међународној заједници тражи укидање Републике Српске или прекрајање Босне и Херцеговине, те да су такве изјаве домаћих политичара само у служби скретања пажње са њиховог криминала и корупције.

- Европа им више не вјерује. Не видим шта би се могло узети од најсиромашније земље у Европи, не видим шта би се могло узети од званично корумпираније, тренутно смо на другом мјесту у Европи – рекао је Аћимовић.  

И Ковачевић указује да Европа, прије свега, хоће владавину права, здраву економију, а не  криминал и корупцију.    

- Ради се заправо о поштовању елементарних права, владавини права, слободном тржишту, политичким слободама које овдје јако мало имамо- рекао је Ковачевић.  

Говорећи о проблемима везаним за пандемију, Аћимовић је рекао да је  Савјет министара протеклих годину дана урадио све да ништа не уради.

- Зашто предсједавајући Савјета министара није био примљен у протеклих годину дана у Србији, зашто није координисао са Србијом која је знала шта ће бити са вакцинама, зашто то нису урадили када причају о патриотизму? Нема патриотизма. Савјет министара је крив за ово што се дешава и што ће се тек дешавати, јер биолошки рат ће се наставити годинама. БиХ ће се претворити у један гето који ће бити затворен. Ако сте добили 20.000 вакцина, па то је ништа. Нећете моћи ићи нигдје, ко ће вас пустити – каже Аћимовић.

Он тврди да у Босни и Херцеговини од тога праве не само политичко, већ и криминално питање, јер све ово што се дешава, како каже, чист је криминал.

- Ово је злочин према људима који умиру. Ових дана имамо по 30, 40 мртвих, то је језиво. Мора Савјет министара преузети одговорност за све што је направило овом народу - рекао је Аћимовић.

Европска унија је прошле године дала 160 милиона евра бесповратне помоћи Босни и Херцеговини и кредит од 250 милиона евра које је намијенила за здравство. „Гдје је завршио тај новац?“, упитао је Аћимовић.

БН ТВ

Коментари / 22

Оставите коментар
Name

Езекиљ

10.03.2021 22:11

Значи, опет ће хапсити Баба Ружу! Неће она нама незаконито продавати цвијеће на улици.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РАСПУЦХИН

11.03.2021 06:39

Тачно а асистирати ће им "ЕУПМ". Сав криминал , свих ових година и без икаквих проблема , је провођен под будним оком два "висока" који су понекад асистирали. Европске земље су у БиХ "улупале" силне новце кроз разне донације које су припадници режима скидали као кајмак а није било реакције из те исте уније. Дакле , испада да је унија спонзор оваквог понашања а једино је непознато због чега тј. због каквог интереса су то радили?

Name

Скептик

11.03.2021 06:59

Преко викенда у БЛ код Боске су примјећене жене које на тезгицама илегално продају жваке и грицкалице. Оне врше удар на монетарни систем БиХ...докле више...шта се чека)

Name

Ре

11.03.2021 08:11

И није само то што баба Ружа нелегално продаје цвијеће на улици већ што је још већи криминал она тај новац даје унуцима за ужину. Срам и стид да је буде.

Name

РЕ

10.03.2021 22:14

Господин Аћимовић је све рекао што је требало рећи позицији и опозицији РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Он само

11.03.2021 14:19

Несто казе, мозда неки вид утјехе градјанима док криминалци плхацкају и униставају....

Name

Паблито

10.03.2021 22:23

Све је у праву. Свака ријеч на мјесту. Тако размишљају паметни људи. Пробудите се!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гокси

10.03.2021 22:52

Де ти јуначе настиви продавати осигурања за ову нашу Папажанску ведету мани се велике политике и мисли.

ОДГОВОРИТЕ
Name

раде

10.03.2021 23:34

проинтер ,агапе ....и онда додје отац који украдене иконе дијели врати и он прица о српству синониму нецега он је само један милијардер који је опљацкао ову дрзаву или це повјеци или це у затвор ово је милосевиц број два

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зага

11.03.2021 06:48

И НАРОД ОПЕТ ГЛАСА ЗА ЊЕГОВУ СЕКТУ! СВЕ СЕ ОВДЈЕ КОСИ СА ЗДРАВИМ РАЗУМОМ, А НАРОД СЕ ПОНАСА ПО ОНОЈ"СЕЛО ГОРИ, А БАБА СЕ ЦЕСЉА. "ПА, ЉУДИ, НИЈЕ ОВАЈ КРИМИНАЛ ЈУЦЕ КРЕНУО, НЕГО ОД САМОГ ПОЦЕТКА, КАДА ЈЕ ДОДИГ ДОСАО НА ВЛАСТ, НА ТЕНКОВИМА СФОР-а, ЊЕГОВА ПЉАЦКА ЈЕ ПРЕЦУТНО ОДОБРАВАНА ОД НАРОДА, ТАКО ДА НЕМА ЛОГИКЕ ТРАЗИТИ КРИВЦА ДРУГДЈЕ, ОСИМ У НАМА САМИМА.

Name

Корупција

11.03.2021 02:59

Па ако европа то види, сто не преузима неке мјере да скину те лопове са њихових функција. Бог сами зна ко је покрао 160 или 250 милиона евра за здравсто. Они капом и саком грабе кредите а народ нек њих враца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нико

11.03.2021 03:59

Бозе спаси ово мало сто нас остаде у овој јадној дрзави.Корона је изгледа мање зло од овога које гуси преко две деценије .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Странац

11.03.2021 04:36

Прије ће сви грађани у БиХ бити свемирски туристи на рачун Руске федерације него што ће ЕУ, НАТО и Америка урадити било шта да се нормализује стање у БиХ. Гдје се то прељева опљачкани капитал у БиХ,на Запад или у Русију? 80% на Запад и зато ће овакво стање вјечно трајати јер су и Руси добили мрвице испод стола.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Колико је оно

11.03.2021 14:17

Птосле године изнесено из БиХ? Па комицно је оцекивати да некоме одговара правна дрзава или да је некога брига за нас градјане у њој.

Name

рембрант

11.03.2021 06:25

а засто сте онда зликовца БУРЛЕТА пустили да заједно са својим бандитима и родбином опљацка милијарде марака.засто РУДОЊУ не ухапсите и не наредите истрагу о његовим пљацкама?

ОДГОВОРИТЕ
Name

комарица

11.03.2021 06:41

је рекао да су њему рекли да овде њима одговара хаос, средјена дрзава би им сметала, овако раде ста хоце

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зага

11.03.2021 06:58

ТА ЕВРОПА, ДА ИМА ДОБРЕ НАМЈЕРЕ ПРЕМА БиХ, МОГЛА ЈЕ ПРИЈЕ МНОГО ГОДИНА СМИЈЕНИТИ КРИМИНАЛЦЕ, УМЈЕСТО ДА ИМ ДАЈЕ ПОДРСКУ. ЗАСТО НИЈЕ? ЗАТО СТО ИМ ОДГОВАРА ХАОС У НАСОЈ ПРОКЛЕТОЈ АВЛИЈИ. ПА, АКО ВЕЦ НЕ ПРЕДУЗИМАЈУ НИСТА ДА СЕ СТАЊЕ ПРОМИЈЕНИ, НЕКА БАР ЗАЦУТИ И ПРЕСТАНЕ УБРИЗГАВАТИ ОГРОМНА СРЕДСТВА У ДзЕПОВЕ КРИМИНАЛАЦА, И ТИМЕ ИХ ЈОС ВИСЕ ОСНАЗИВАТИ. НАРОДА, КОЈИ НИСТА НЕ ЦИНЕ НИСТА ДА СЕ ОСЛОБОДЕ ТИРАНИЈЕ И ПЉАЦКЕ, НИСУ НИ ЗАСЛУЗИЛИ БОЉЕ. БУДИМО РОБОВИ У РОДЈЕНОЈ ЗЕМЉИ ДОК И ФИЗИЦКИ НЕСТАНЕМО, А НАСИМ ПОТОМЦИМА ОСТАВИМО ДУГОВЕ, БИЈЕДУ, ТИРАНИЈУ И БОЛЕСТ. НЕКА НАС ПРОКЛИЊУ ГЕНЕРАЦИЈЕ НАСИХ ПОТОМАКА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрачајски прото

11.03.2021 07:29

Провидна је политика Европска. Они само талајају (причају) и пријете, док у стварности и на дјелу се види да им највише одговара ово стање какво јесте. Да нисам у праву Миле би завршио као и Поплашен. Зато га и држе, јер су га и поставили. Добро и једнима и другима, а народ нека мисли својом или њиховом главом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сокочанин

11.03.2021 08:50

Европа је донијела криминал и ратне ПРОФИТЕРЕ на власт. Они се не могу борити против криминала. Још једна европска подлост овом напаћеном и опљачканом народу. НЕК НАС ОСТАВЕ НАМИРУ И МИ ЋЕМО САМИ РЈЕШАВАТИ СВОЈЕ ПРОБЛЕМЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нема помоци

11.03.2021 09:14

Ускоро странац долази да смакне ове политицаре којима је истекао вијек трајања, преузимају насе ресурсе а одузеце им све сто су нахапали неце их ни сламарица спасити. Народе дизи се доста је било и тога це бити зиви били видјели

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дзими

11.03.2021 10:48

Да. Али морају, рестарт својих, вец корумпираних људи, у цузу послати, са овим насим...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Смијесна костатација

11.03.2021 11:27

Јесте јос веци и зесци, уосталом то је све њихова резија....

ОДГОВОРИТЕ