Evropa ne želi više tolerisati kriminal u Bosni i Hercegovini!

Evropska unija ne vidi problem u uređenju BiH, već u političarima koji su na vlasti, a koji svoj kriminal maskiraju pod pričom zaštite vitalnih nacionalnih interesa, tvrde sagovornici u emisiji „Globalno“. Oni navode da Evropa više ne želi tolerisati kriminal u Bosni i Hercegovini.

Bosna i Hercegovina 10.03.2021 | 23:02
Evropa ne želi više tolerisati kriminal u Bosni i Hercegovini!

Teze pojedinih bh.političara da bi stranci, zarad bržeg puta BiH u Evropsku uniju, željeli da uruše Republiku Srpsku i izgrade unitarnu Bosnu i Hercegovinu nemaju uporište u realnosti, jer je pitanje koliko bi to bilo legalno, i da li na to ima pravo visoki predstavnik u BiH, ocjenjuje doc. dr Despot Kovačević sa beogradskog Fakulteta političkih nauka.  

- Čini mi se da tu ne funkcioniše kontrola visokog predstavnika i tu nastaje niz problema. Međutim, ne vidim lošu namjeru EU, ne vidim mogućnost nepostojanja Republike Srpske, kaže Kovačević i upozorava da bi to moglo biti otvaranje jednog novog konflikta koji bi trajno urušio bilo koji potencijal Bosne i Hercegovine.  

Bivši ambasador BiH u Briselu Draško Aćimović tvrdi da nikada nije čuo da ijedan zvaničnik u Briselu ili u međunarodnoj zajednici traži ukidanje Republike Srpske ili prekrajanje Bosne i Hercegovine, te da su takve izjave domaćih političara samo u službi skretanja pažnje sa njihovog kriminala i korupcije.

- Evropa im više ne vjeruje. Ne vidim šta bi se moglo uzeti od najsiromašnije zemlje u Evropi, ne vidim šta bi se moglo uzeti od zvanično korumpiranije, trenutno smo na drugom mjestu u Evropi – rekao je Aćimović.  

I Kovačević ukazuje da Evropa, prije svega, hoće vladavinu prava, zdravu ekonomiju, a ne  kriminal i korupciju.    

- Radi se zapravo o poštovanju elementarnih prava, vladavini prava, slobodnom tržištu, političkim slobodama koje ovdje jako malo imamo- rekao je Kovačević.  

Govoreći o problemima vezanim za pandemiju, Aćimović je rekao da je  Savjet ministara proteklih godinu dana uradio sve da ništa ne uradi.

- Zašto predsjedavajući Savjeta ministara nije bio primljen u proteklih godinu dana u Srbiji, zašto nije koordinisao sa Srbijom koja je znala šta će biti sa vakcinama, zašto to nisu uradili kada pričaju o patriotizmu? Nema patriotizma. Savjet ministara je kriv za ovo što se dešava i što će se tek dešavati, jer biološki rat će se nastaviti godinama. BiH će se pretvoriti u jedan geto koji će biti zatvoren. Ako ste dobili 20.000 vakcina, pa to je ništa. Nećete moći ići nigdje, ko će vas pustiti – kaže Aćimović.

On tvrdi da u Bosni i Hercegovini od toga prave ne samo političko, već i kriminalno pitanje, jer sve ovo što se dešava, kako kaže, čist je kriminal.

- Ovo je zločin prema ljudima koji umiru. Ovih dana imamo po 30, 40 mrtvih, to je jezivo. Mora Savjet ministara preuzeti odgovornost za sve što je napravilo ovom narodu - rekao je Aćimović.

Evropska unija je prošle godine dala 160 miliona evra bespovratne pomoći Bosni i Hercegovini i kredit od 250 miliona evra koje je namijenila za zdravstvo. „Gdje je završio taj novac?“, upitao je Aćimović.

BN TV

Komentari / 22

Ostavite komentar
Name

Ezekilj

10.03.2021 22:11

Znači, opet će hapsiti Baba Ružu! Neće ona nama nezakonito prodavati cvijeće na ulici.

ODGOVORITE
Name

RASPUCHIN

11.03.2021 06:39

Тачно а асистирати ће им "ЕУПМ". Сав криминал , свих ових година и без икаквих проблема , је провођен под будним оком два "висока" који су понекад асистирали. Европске земље су у БиХ "улупале" силне новце кроз разне донације које су припадници режима скидали као кајмак а није било реакције из те исте уније. Дакле , испада да је унија спонзор оваквог понашања а једино је непознато због чега тј. због каквог интереса су то радили?

Name

Skeptik

11.03.2021 06:59

Preko vikenda u BL kod Boske su primjećene žene koje na tezgicama ilegalno prodaju žvake i grickalice. One vrše udar na monetarni sistem BiH...dokle više...šta se čeka)

Name

Re

11.03.2021 08:11

I nije samo to što baba Ruža nelegalno prodaje cvijeće na ulici već što je još veći kriminal ona taj novac daje unucima za užinu. Sram i stid da je bude.

Name

RE

10.03.2021 22:14

Gospodin Aćimović je sve rekao što je trebalo reći poziciji i opoziciji RS.

ODGOVORITE
Name

On samo

11.03.2021 14:19

Nesto kaze, mozda neki vid utjehe gradjanima dok kriminalci plhackaju i unistavaju....

Name

Pablito

10.03.2021 22:23

Sve je u pravu. Svaka riječ na mjestu. Tako razmišljaju pametni ljudi. Probudite se!

ODGOVORITE
Name

Goksi

10.03.2021 22:52

De ti junače nastivi prodavati osiguranja za ovu našu Papažansku vedetu mani se velike politike i misli.

ODGOVORITE
Name

rade

10.03.2021 23:34

prointer ,agape ....i onda dodje otac koji ukradene ikone dijeli vrati i on prica o srpstvu sinonimu necega on je samo jedan milijarder koji je opljackao ovu drzavu ili ce povjeci ili ce u zatvor ovo je milosevic broj dva

ODGOVORITE
Name

Zaga

11.03.2021 06:48

I NAROD OPET GLASA ZA NJEGOVU SEKTU! SVE SE OVDJE KOSI SA ZDRAVIM RAZUMOM, A NAROD SE PONASA PO ONOJ"SELO GORI, A BABA SE CESLJA. "PA, LJUDI, NIJE OVAJ KRIMINAL JUCE KRENUO, NEGO OD SAMOG POCETKA, KADA JE DODIG DOSAO NA VLAST, NA TENKOVIMA SFOR-a, NJEGOVA PLJACKA JE PRECUTNO ODOBRAVANA OD NARODA, TAKO DA NEMA LOGIKE TRAZITI KRIVCA DRUGDJE, OSIM U NAMA SAMIMA.

Name

Korupcija

11.03.2021 02:59

Pa ako evropa to vidi, sto ne preuzima neke mjere da skinu te lopove sa njihovih funkcija. Bog sami zna ko je pokrao 160 ili 250 miliona evra za zdravsto. Oni kapom i sakom grabe kredite a narod nek njih vraca.

ODGOVORITE
Name

Niko

11.03.2021 03:59

Boze spasi ovo malo sto nas ostade u ovoj jadnoj drzavi.Korona je izgleda manje zlo od ovoga koje gusi preko dve decenije .

ODGOVORITE
Name

Странац

11.03.2021 04:36

Прије ће сви грађани у БиХ бити свемирски туристи на рачун Руске федерације него што ће ЕУ, НАТО и Америка урадити било шта да се нормализује стање у БиХ. Гдје се то прељева опљачкани капитал у БиХ,на Запад или у Русију? 80% на Запад и зато ће овакво стање вјечно трајати јер су и Руси добили мрвице испод стола.

ODGOVORITE
Name

Koliko je ono

11.03.2021 14:17

Ptosle godine izneseno iz BiH? Pa komicno je ocekivati da nekome odgovara pravna drzava ili da je nekoga briga za nas gradjane u njoj.

Name

rembrant

11.03.2021 06:25

a zasto ste onda zlikovca BURLETA pustili da zajedno sa svojim banditima i rodbinom opljacka milijarde maraka.zasto RUDONJU ne uhapsite i ne naredite istragu o njegovim pljackama?

ODGOVORITE
Name

komarica

11.03.2021 06:41

je rekao da su njemu rekli da ovde njima odgovara haos, sredjena drzava bi im smetala, ovako rade sta hoce

ODGOVORITE
Name

Zaga

11.03.2021 06:58

TA EVROPA, DA IMA DOBRE NAMJERE PREMA BiH, MOGLA JE PRIJE MNOGO GODINA SMIJENITI KRIMINALCE, UMJESTO DA IM DAJE PODRSKU. ZASTO NIJE? ZATO STO IM ODGOVARA HAOS U NASOJ PROKLETOJ AVLIJI. PA, AKO VEC NE PREDUZIMAJU NISTA DA SE STANJE PROMIJENI, NEKA BAR ZACUTI I PRESTANE UBRIZGAVATI OGROMNA SREDSTVA U DzEPOVE KRIMINALACA, I TIME IH JOS VISE OSNAZIVATI. NARODA, KOJI NISTA NE CINE NISTA DA SE OSLOBODE TIRANIJE I PLJACKE, NISU NI ZASLUZILI BOLJE. BUDIMO ROBOVI U RODJENOJ ZEMLJI DOK I FIZICKI NESTANEMO, A NASIM POTOMCIMA OSTAVIMO DUGOVE, BIJEDU, TIRANIJU I BOLEST. NEKA NAS PROKLINJU GENERACIJE NASIH POTOMAKA!

ODGOVORITE
Name

Мрачајски прото

11.03.2021 07:29

Провидна је политика Европска. Они само талајају (причају) и пријете, док у стварности и на дјелу се види да им највише одговара ово стање какво јесте. Да нисам у праву Миле би завршио као и Поплашен. Зато га и држе, јер су га и поставили. Добро и једнима и другима, а народ нека мисли својом или њиховом главом.

ODGOVORITE
Name

Sokočanin

11.03.2021 08:50

Evropa je donijela kriminal i ratne PROFITERE na vlast. Oni se ne mogu boriti protiv kriminala. Još jedna evropska podlost ovom napaćenom i opljačkanom narodu. NEK NAS OSTAVE NAMIRU I MI ĆEMO SAMI RJEŠAVATI SVOJE PROBLEME.

ODGOVORITE
Name

Nema pomoci

11.03.2021 09:14

Uskoro stranac dolazi da smakne ove politicare kojima je istekao vijek trajanja, preuzimaju nase resurse a oduzece im sve sto su nahapali nece ih ni slamarica spasiti. Narode dizi se dosta je bilo i toga ce biti zivi bili vidjeli

ODGOVORITE
Name

Dzimi

11.03.2021 10:48

Da. Ali moraju, restart svojih, vec korumpiranih ljudi, u cuzu poslati, sa ovim nasim...

ODGOVORITE
Name

Smijesna kostatacija

11.03.2021 11:27

Jeste jos veci i zesci, uostalom to je sve njihova rezija....

ODGOVORITE