Кина: Реаговање на пандемију у три корака

Стални представник Кине у Женеви Чен Сиу је 9. марта у Женеви на 46. састанку Савјета за људска права Уједињених нација позвао све земље да ефикасно реагују на утицај епидемије широм свијета.

Свијет 10.03.2021 | 10:09
Кина: Реаговање на пандемију у три корака

„Епидемија ковида-19 се шири и озбиљно утиче на економију, друштво и живот људи свих земаља и погоршава неједнакост. Морамо да појачамо јединство, мултилатералну сарадњу, поштујемо људска права и унапређујемо родну равноправност, као и да преузмемо координиране, инклузивне и иновативне мјере за глобално реаговање на кризу“, казао је.

О томе, Џанг је изнео три приједлога:

- Прво, ефикасна заштита права на живот и здравље, продубљивање међународне сарадње у превенцији и контроли епидемија, појачање размене информација и заједничка превенција и контрола, а посебно појачање сарадње у истраживању и развоју, производњи и дистрибуцији вакцина, како би се вакцина учинила јавним производом, који је доступан свим земљама, посебно земљама у развоју.

-Друго, промовисање одрживог развоја и унапређивање смањења сиромаштва, побољшавање животног стандарда и у потпуности гарантује права на храну, образовање, становање и достојанствен рад.

- Треће, побољшавање система социјалног осигурања и пружање неопходних социјалних услуга угроженим и маргинализованим групама, да би се им помогли да превазиђу негативне ефекте епидемије.

(БН) 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Ас

10.03.2021 09:30

Тако је “друже “Чен Сију ви то постивање у потпуности проводите на примјеру Ујдура као и на забрани рађања више од једног дјетета ДЕМОКРАТИЈА НА “НИВОУ “НЕМА ШТА !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоксим

10.03.2021 12:41

Сва три корака се своде на "пресипање из супљег у празно"...Цуј,право на храну,хахаха,не него це ми неко забранити да се храним

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вуле

10.03.2021 20:16

Комуњаре, комуњаре ви волите само паре...

ОДГОВОРИТЕ