Kina: Reagovanje na pandemiju u tri koraka

Stalni predstavnik Kine u Ženevi Čen Siu je 9. marta u Ženevi na 46. sastanku Savjeta za ljudska prava Ujedinjenih nacija pozvao sve zemlje da efikasno reaguju na uticaj epidemije širom svijeta.

Svijet 10.03.2021 | 10:09
Kina: Reagovanje na pandemiju u tri koraka

„Epidemija kovida-19 se širi i ozbiljno utiče na ekonomiju, društvo i život ljudi svih zemalja i pogoršava nejednakost. Moramo da pojačamo jedinstvo, multilateralnu saradnju, poštujemo ljudska prava i unapređujemo rodnu ravnopravnost, kao i da preuzmemo koordinirane, inkluzivne i inovativne mjere za globalno reagovanje na krizu“, kazao je.

O tome, Džang je izneo tri prijedloga:

- Prvo, efikasna zaštita prava na život i zdravlje, produbljivanje međunarodne saradnje u prevenciji i kontroli epidemija, pojačanje razmene informacija i zajednička prevencija i kontrola, a posebno pojačanje saradnje u istraživanju i razvoju, proizvodnji i distribuciji vakcina, kako bi se vakcina učinila javnim proizvodom, koji je dostupan svim zemljama, posebno zemljama u razvoju.

-Drugo, promovisanje održivog razvoja i unapređivanje smanjenja siromaštva, poboljšavanje životnog standarda i u potpunosti garantuje prava na hranu, obrazovanje, stanovanje i dostojanstven rad.

- Treće, poboljšavanje sistema socijalnog osiguranja i pružanje neophodnih socijalnih usluga ugroženim i marginalizovanim grupama, da bi se im pomogli da prevaziđu negativne efekte epidemije.

(BN) 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

As

10.03.2021 09:30

Tako je “druže “Čen Siju vi to postivanje u potpunosti provodite na primjeru Ujdura kao i na zabrani rađanja više od jednog djeteta DEMOKRATIJA NA “NIVOU “NEMA ŠTA !

ODGOVORITE
Name

Joksim

10.03.2021 12:41

Sva tri koraka se svode na "presipanje iz supljeg u prazno"...Cuj,pravo na hranu,hahaha,ne nego ce mi neko zabraniti da se hranim

ODGOVORITE
Name

Vule

10.03.2021 20:16

Комуњаре, комуњаре ви волите само паре...

ODGOVORITE