На Хан Пијеску и Гацку измјерен највећи снијег

- У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ током пријеподнева очекују се падавине, а потом ће услиједити разведравање, па ће до краја дана бити сунчано у већини крајева.

Босна и Херцеговина 10.03.2021 | 07:51
На Хан Пијеску и Гацку измјерен највећи снијег

Током јутра на југу и истоку мјестимично ће падати слаба киша, на високим планинама слаб снијег, а у осталим крајевима биће суво, на крајњем сјеверозападу и ведро.

Разведравање се очекује прво на истоку и југу, а послије подне и у осталим крајевима, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Највиша дневна температура ваздуха од три до седам, на сјеверу и сјеверозападу до девет на планинама од минус два степена Целзијусова.

Дуваће слаб до умјерен сјеверни вјетар, на југу умјерена до јака бура.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, киша је јутрос падала на југу, а у осталим крајевима сусњежица и снијег.

На Хан Пијеску и у Гацку јутрос је измјерено 20 центиметара снијега, на Сокоцу 13, у Сребреници 11, у Калиновику 10, у Вишеграду и Рудом по четири, а у Фочи један центиметар.

Температура ваздуха у 7.00 часова: Бјелашница минус 10, Хан Пијесак минус четири, Мраковица минус три, Калиновик и Соколац минус два, Гацко минус један, Сарајево, Сребреница, Нови Град, Дринић и Мркоњић Град нула, Тузла, Вишеград, Шипово, Градачац, Фоча, Бугојно и Ливно један степен Целзијусов.

У Бањалуци, Бијељини, Бихаћу, Зворнику, Билећи, Приједору и Рибнику јутрос су измјерена два степена, у Добоју и Дрвару три, Грудама четири, Требињу пет, а у Мостару и Неуму седам степени Целзијусових.

(Срна) 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ДОДИК ЦИРКУС

10.03.2021 07:59

ДОБРО ЈЕ ДА НИЈЕ СНИЈЕГ ДАЉЕ ЗАШАО У ХЕРЦЕГОВИНУ. БИ СЕ МИЉАН ЗАТВОРИО У БИРТИЈУ СА ПАЈТОСИМА ИЗ СНСД И НАВАЛИО НА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈУ НЕ БИ ТО ИСФИНАНСИРАО НИ ОНАЈ ПРИЈЕДОРСКИ КОНОБАР С КУПЉЕНОМ ДИПЛОМОМ, ДИРЕКТОР ИРБ-А. ЛУДАЧКА ЗЕМЉА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ас

10.03.2021 08:42

Невиним ништа цудно сто на Ханпијеску пада снијег јер не утице на неке активности становништва посто тамо и нема великог броја становника одувјек је то мјесто за заборав и опуштање ако се дода да отуда из Калиновика и околине стизу прави поданици “савременог “начина живота онда је све речено!!

ОДГОВОРИТЕ